fbpx

Tanulmány készül a Hargita megyei lovaséletről

Számba veszik a Hargita megyei lovas sportban vagy lovas turizmusban tevékenykedő cégeket, egyesületeket, magánszemélyeket. A tanulmány célja átfogó képet kapni mindazokról, akik ezen a területen tevékenykednek. A Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség célja ugyanakkor beazonosítani azokat a szervezeteket, cégeket, magánszemélyeket, amelyek/akik érdekeltek lehetnek az ügynökség által felkutatott pályázati lehetőségek iránt. A tanulmány készítői várják ugyanakkor azon vendéglátóipari egységek jelentkezését is, akik tevékenységi körük bővítését tervezik és hajlandóak lennének lovas tevékenységeket is létrehozni, amennyiben pályázati forrásokhoz jutnának.

A tanulmány ötlete annak nyomán született, hogy az elmúlt években egyre többen kaptak kedvet a lótartáshoz, a lovas sportokhoz.

– Kiemelt figyelmet és köszönetet érdemelnek azok az emberek, akik lovat tartanak, és  akik lovaglást oktatnak a fiataloknak. Remélem sokan kapnak kedvet a lovaglásra is, arra hogy gyermekeiket a természet szeretetére és tiszteletére neveljék a ló segítségével – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a tanulmány kapcsán.

– A készülő tanulmány alapját fogja képezni azoknak a terveknek, amelyeket a lovas sportok terén szeretnénk megvalósítani – fejtette ki Kolozsvári Tibor megyei tanácsos, Hargita Megye Tanácsa Lovas munkacsoportjának vezetője. Ennek alapján fogjuk tudni, hogy hol és mire érdemes ráerősíteni, milyen versenyeket lehet szervezni, hol van szükség további képzésekre, stb.

Az érdeklődők a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség munkatársánál, Burista Zsófiánál érdeklődhetnek a 0730546848-as telefonszámon, vagy a buristazsofia@adehar.ro címen jelentkezhetnek március elsejéig.

Csíkszereda, 2019. február 13.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.