fbpx
????????????????????????????????????

Tejcsarnokok működtetésére kaptak támogatást

Tejcsarnokok további működtetésére pályázott sikeresen két felcsíki település Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete ADI pályázatán. A szerződést Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba kézbesítette aláírásra a Karcfalvi Szarvasmarhatartók Egyesülete elnökének, Bartalis Attilának, aki beszámolt arról, hogy korábban kölcsönből valósította meg a közbirtokosság  a csarnokot, így ennek kifizetésére fordítják a pályázat útján kapott összeget. Hozzátette megtapasztalta, érdemes pályázni.

– A közbirtokosságok összefogására van szükség, mindenik településen a rendelkezésükre állnak gépek, amelyekkel számos munkálatot el lehet végezni, így nem kell idegeneket megbízni. Valamint szükség van a helyi termelők összefogására is, hogy minél jobban tudjuk értékesíteni a termékeinket – hangsúlyozta Borboly Csaba.

Gábor Tibor karcfalvi polgármester beszámolt a település jelenlegi problémáiról, ez szerint szükségük lenne egy húsz személyes mikrobuszra, illetve az utcák felújítása sem akadálymentes, valamint egy folyamatban lévő tervükről is beszélt, amely szerint Jenőfalván vágóhidat építenek.

A megyeelnök további szerződést adott át aláírásra a Csíkvacsárcsi Szarvasmarhatartók Egyesülete elnökének, Fodor Ferencnek. A támogatást a Csíkvacsárcsi Tejbegyűjtő Központra fordítják. A helyszínen Borboly Csaba elmondta, példaértékűnek tartja a közbirtokosság és az egyesület együttműködését, és szükség lenne arra, hogy ebbe a tevékenységbe bekapcsolódjon a község is, hogy Vacsárcsiban az élet ennél jobban is kiteljesedjen és a település lakói még több lehetőséget kapjanak az otthoni gazdálkodásra és az itthon maradásra.

Csíkszereda, 2016. május 25.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.