fbpx

Teljes mértékben megkapta Hargita megye az árvízkárok helyreállítására igényelt támogatást

A kárfelmérő bizottság hatékonyabb munkájára van szükség

Az árvízkárok nem kerülték el Hargita megyét sem, de nagyon fontos lépés, hogy az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának köszönhetően a Hargita megyei igényléseket teljes mértékben finanszírozza a kormány.

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/362091708612045

A kormánypénzek egyharmadát a megyei utak felújítására, egyharmadát a Csíkszentgyörgy községi károk helyreállítására fordítják, a maradék összegből pedig Csíkszereda, Székelyudvarhely, Szentegyháza, Bélbor, Gyergyóholló, Korond, Csíkkozmás, Oroszhegy, Felsőboldogfalva, Gyimesfelsőlok, Gyimesközéplok, Bögöz, Oklánd, Kászonaltíz, Salamás, Gyergyótölgyes és Tusnád község részesül az árvíz okozta problémák kijavítására.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke ezúton is köszönetet mond az RMDSZ-nek, Kelemen Hunor szövetségi elnöknek, miniszterelnök-helyettesnek és Cseke Attila fejlesztési miniszternek, ugyanakkor újabb sürgős egyeztetést szorgalmaz Hargita megye prefektusával, Szabó Zsolttal, mivel továbbra is késik a kárfelmérés. Amint a megyeelnök elmondta, anyagi veszteséggel jár az, hogy késik a megyei kárfelmérő bizottság munkája, hiszen a késés miatt alacsonyabb összegeket állapítanak meg, mint a valós kár. A kárfelmérési bizottság munkáját illetően gyors, és a valós károkat felmérő munkára van szükség, hangsúlyozta Borboly Csaba.

„Sajnos a lassú munka miatt részleges a károk megtérítése, sok esetben nagyon későre zárul le a felmérés. Ez egy olyan terület, ahol nem szabad kiesést jelentsen a szabadságolások időszaka például, ha sokszor megfeszített munkával is, de gyorsan kell történjen a felmérés a károk valós nagyságának megállítása. Ebben felelősséget kell vállaljanak az illetékes intézmények, és olyan munkatársakra van szükség a bizottságban, akiket a segítési szándék vezérel, nem azt akarják megmagyarázni, hogy mit miért nem lehet” – fogalmazta meg Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.