fbpx

Templomok és egyházi ingatlanok újulnak meg Csík térségében

Belső javításokat végeznek a tusnádi római katolikus templomon, megújul a sekrestye, javítják a fűtésrendszert és a templom hangosítási rendszerét. De belső javításokat végeznek a templomkápolnán, a parókián és a kántori lakáson is. Ezeket a munkálatok pályázata révén finanszírozza Hargita Megye Tanácsa, előbbire 70 ezer lejt, utóbbiakra 40 ezer lejt fordítanak. A finanszírozási szerződést október 4-én írták alá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Ft. Csont Ede tusnádi plébános.

TusnadCsontEde

A lázárfalvi Szent Miklós templomot is felújítják, ezt 80 ezer lejjel támogatja Hargita Megye Tanácsa. Szintén 80 ezer lejjel támogatja a megyei tanács a kozmási parókia épületének külső javításait. A finanszírozási szerződéseket október 5-én, pénteken írták alá Borboly Csaba megyeelnökkel Ft. Msgr. Fejér Mátyás pápai káplán és Ft. Tamás József ifj. plébános. Újtusnádon a kápolna tetőszerkezetét javítják, ehhez 60 ezer lejjel járul hozzá pályázata révén a megyei tanács, a támogatási szerződést a megyeelnök mellett Ft. László András plébános látta el kézjegyével.

LazarfalvaEgyhaztamogatas

– Történelmi egyházaink szerepe közösségeinkben vitathatatlan. Hargita Megye Tanácsa évről évre támogatja egyházainkat pályázati programja révén, hogy templomaink, egyházi ingatlanjaink a közösség találkozásának méltó helyei lehessenek. Ezek a közösségi alkalmak mindannyiunknak fontos megállóhelyek a mindennapok rohanó világában, hitünket, a keresztény értékekhez és a szülőföldhöz való ragaszkodást erősítik – nyilatkozta Borboly Csaba.

Ujtusnad

Csíkszereda, 2018. október 5.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.