fbpx

Pályázati felhívások vidéki közösségek számára

– Előző évekhez hasonlóan az idei évben is jelentős keretet biztosít Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete a megyei mezőgazdaság és vidék- fejlesztésére. Az idei vissza nem térítendő pályázati keret 311.692 lej, amelyre három témakörben lehet pályázni. Az egyesület tevékenységében szükség van egy továbblépésre, fontos a célok és eszközök továbbgondolása, de ugyanakkor folyamatos figyelmet kell biztosítsunk gazdaszervezeteink infrastruktúrájának, szakmai felkészültségének fejlesztésére, ezt támogatjuk a most meghirdetett felhívások által. – ismertette Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke a pályázati program célját.

A gyümölcs- és zöldségfeldolgozó egyesületek konyhai felszerelésének támogatására 129.992 lejt fordítanak, ahol elsősorban kukták, gyümölcsprések, címkék, befőttes üvegek, csomagoló anyagok, konyhai felszerelések valamint zöldségtermesztéshez szükséges öntözőberendezések beszerzését támogatja az egyesület.

Továbbra is pályázhatnak a Hargita megyei szarvasmarha-, juh- és kecsketenyésztők helyi egyesületek a tejbegyűjtő központok felszerelésére – hűtőtankok, a tejminőség ellenőrzését szolgáló felszerelések, specifikus szoftverek, szállítóeszközök beszerzésére, a rendelkezésre álló keretösszeg 143.938 lej.

Az idei pályázati kiírásra a Hargita megyei szakmai egyesületek is pályázhatnak, elsősorban szakismereteiket bővítő rendezvények, programok támogatására, tapasztalatcseréken való részvételre, a pályázati keret 37.850 lej.

Mindhárom felhívás esetében a vissza nem térítendő támogatás értéke a pályázat összköltségének a 49%-a lehet, így várhatóan a megvalósuló fejlesztési tevékenység meghaladja a 600.000 lejt. A pályázatok benyújtási határideje 2018. október 19. 12 óra.

További információ, a pályázási űrlap, a pályázási útmutató igényelhető a közhasznú egyesület székhelyén – Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, Hargita Megye Tanácsának 244-es irodájában, telefon: 0740 169850, 0740 122490, e-mail cím: karikascsilla@hargitamegye.ro.

A pályázati felhívás, a pályázati útmutató és az űrlap az alábbi linken érhető el:

https://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok/hmt-videkfejlesztesi-egyesuletenek-palyazatai/gyumolcsfeldolgozo-egyesuletek.html

https://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok/hmt-videkfejlesztesi-egyesuletenek-palyazatai/szarvasmarha–juh–es-kecsketenyesztoi-egyesuletek.html

https://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok/hmt-videkfejlesztesi-egyesuletenek-palyazatai/szakmai-egyesuletek.html

Fotó: A Csíkszentsimoni Tejtermelők Egyesülete 2017-ben a több mint 12 ezer lejes támogatásból egy 1500 literes, automata mosóval rendelkező tejhűtőtankot vásárolt.

Csíkszereda, 2018. október 5.

 605 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás