fbpx

Templomújításra, ravatalozóépítésre és zarándoklatszervezésre nyert támogatást Lázárfalva egyházközsége

A lázárfalvi római katolikus plébánia sikeresen pályázott Hargita Megye Tanácsa egyházaknak szóló pályázati kiírásán, így ravatalozókápolna építéséhez 45 000 lejjel, a templom külső javítási munkálataihoz 25 000 lejjel, illetve a Szent Anna-napi zarándoklat megszervezéséhez 2880 lejjel járul hozzá a megyei tanács.

A támogatási szerződéseket Borboly Csaba tanácselnök és Tamás József plébános írta alá május 31-én Becze István megyei tanácsos és Szántó László helyi tanácsos jelenlétében.

– Templomaink, egyházi épületeink megőrzése őseinktől ránk maradt kötelességünk, ezért felújításukat, valamint az új épületek építését, azok használatba helyezéséhez szükséges munkálatokat is igyekszünk támogatni. Ugyanakkor nagyon fontos a közösségmegtartó események támogatása is, hiszen élettel kell megtöltenünk templomainkat – nyilatkozta a pályázat kapcsán Borboly Csaba megyeelnök.

Szántó László elmondta, fontosnak tartja a keresztény értékek megőrzését a társadalom fejlődése érdekében, és ehhez szükség van az egyházi ingatlanok karbantartására, így az értékeket, amit az őseink teremtettek, meg tudjuk őrizni és továbbadni a gyermekeinknek.

Csíkszereda, 2016. június 1.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.