fbpx

„Terítékre került” a 135-ös megyei út

Az udvarhelyszéki Kobátfalva és Firtosmartonos közötti 135-ös jelzésű megyei út felújításával kapcsolatban munkaebéden egyeztetett július 4-én Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba, a két alelnök, Incze Csongor és Barti Tihamér, az útszakaszon található Tordátfalva képviseletében Nagy János, valamint a megyei tanács illetékes vezérigazgatóságának munkatársai.

Az út állapota nem kielégítő, jelenleg ballaszttöltés van rajta, de az sok gondot okoz, mivel könnyen feltelik vízzel – derült ki a munkaebéden. A megyei tanács munkatársainak előzetes számításai szerint hozzávetőleg 3 millió lejbe kerülne a teljes útszakasz leaszfaltozása, erre azonban még nincsenek meg a szükséges források. Ugyanakkor a jövő évre beütemezett munkálatok között az első helyeken szerepel a 135-ös megyei út.

Az utat egyébként még így is folyamatosan karbantartja Hargita Megye Tanácsa, a jelenleg is folyó munkálatoknak köszönhetően három-négy héten belül újra könnyen járható lesz az út – állítják a szakemberek.

A megyei tanács – addig is, amíg nem áll rendelkezésre elegendő pénzforrás az aszfaltozáshoz – felméréseket végeztet főleg a Tordátfalvához közel található néhány kilométeres szakaszon, amely jelenleg a legrosszabb állapotban van.

Hargita Megye Tanácsa egyébként az idei, megyei utakon végzendő nyári karbantartási munkálatokra kiírt közbeszerzésen július 17-éig várja a cégek jelentkezését.

Csíkszereda, 2014. július 4.

 825 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás