fbpx

Termelők váltják fel a gördeszkásokat a megyeháza előtt

A vásárlók idén március 18–19-én, pénteken és szombaton 9 és 18 óra között szerezhetik be a hagyományos székely termékeket a csíkszeredai Szabadság téren, a Hagyományos és Helyi Termékek Húsvéti Vásárán és Kiállításán, amelyet Hargita Megye Tanácsa, karöltve a Hargita Megyei Agrárkamarával, valamint Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával társszervezésben  2009-től kezdődően minden évben megszervez húsvét előtt egy héttel. Hargita Megye Tanácsa ily módon szeretné segíteni a helyi termelőket az értékesítésben, ugyanakkor a vásárlók számára is megteremti a lehetőséget, hogy rendszeresen vásárolhassanak egészséges helyi termékeket.

A 2016-os húsvéti vásár is bő felhozatalt kínál a különböző hagyományos helyi termékekből. A vásár hivatalos megnyitóját pénteken 11 órai kezdettel tartják, melyen közreműködik a karcfalvi fúvószenekar. A vásár mindkét napján 12–16 óra között különböző hagyományos mesterségeket is bemutatnak, valamint a tojásírás csínját-bínját is elleshetik.

A vásárok fontos szereppel bírnak a hagyományos termékek és mesterségek megőrzése és továbbadása szempontjából is az ifjú nemzedéknek.

Csíkszereda, 2016. március 16.

 740 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás