fbpx

Csíkszeredában a választók döntenek az önkormányzati jelöltek rangsoráról

Csíkszeredában húsz személy nyújtotta be jelölési dokumentációját önkormányzati képviselőnek az RMDSZ Csíki Területi Szervezetéhez. A jelöltek rangsorolásáról a választók április 10-én állóurnás előválasztás keretében döntenek – tájékoztatta a sajtó képviselőit március 17-én, szerdán Füleki Zoltán, az RMDSZ Csíkszeredai Városi Szervezetének elnöke és Borboly Csaba, az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje.

Füleki elmondta, az állóurnás előválasztásokra április 10-én, vasárnap reggel 8 és este 20 óra között kerül sor. A választópolgárok a város tíz körzetében tehetik le voksukat. Ezen helyszíneket a későbbiekben a városi szervezet nyilvánosságra hozza. Kiemelte, hogy a szabályzat értelmében a jelöltek március 26. és április 9. között kampányolhatnak, bemutatkozásukra ebben az időszakban kerül sor. Jelölési dokumentációjukat a következő személyek nyújtották be: András Hunor Jenő, Ábrahám Előd, Ábrahám Lehel Antal, Bálint Dániel, Bardócz László, Bíró Hanna-Barbara, Bodó Alpár, Bors Béla, Fodor Levente, Füleki Zoltán László, Fülöp Árpád Zoltán, Kirmájer Enikő, Kovásznai Ágnes, Lázár Anna, Magyari Zoltán, Orbán Zsolt, Szőke Domokos, Tófalvi Éva, Veress Dávid, Vikárius Károly-András. Polgármesteri tisztségre egyetlen jelölt, Borboly Csaba jelentkezett, így a szabályzat értelmében az ő esetében nem szükséges előválasztást tartani.

Borboly Csaba polgármesterjelölt elmondta, az aláírásgyűjtés során sok háztartásba ellátogatott és a későbbiekben igyekszik a többi lakost is felkeresni. Bízik abban, hogy minél több csíkszeredai lakcímmel rendelkező lakos részt vesz majd az előválasztásokon, és így kialakul egy olyan erős csapat, akikkel közösen a jelzett problémákra építve elkészíthetik választási programjukat.

A csíki megyei tanácsosok listájával kapcsolatosan elmondta, jelenleg is zajlik a jelöltek rangsorolása. A térség HKT és VKT (Helyi/Városi Küldöttek Tanácsa) tagjai levélben kapták meg szavazólapjukat, amelyet március 31-ig juttatnak be a területi szervezet székházában elhelyezett urnába. Bízik abban, hogy egy olyan erős csíki frakció fog kialakulni, amely jól együtt fog működni úgy a megye másik két térségének képviselőivel, mint a megyeközpont vezetőségével.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.