fbpx

Térségi turisztikai konferenciát tartottak a megyeházán

Az élményközpontú turizmusról, az online marketingben rejlő lehetőségekről, a közösségi média szerepéről, a pályázati lehetőségekről, valamint lehetséges húzóerőkről tartottak előadást március 29-én, csütörtökön a megyeházán szervezett Térségi turisztikai konferencián.

A Hargita Megye Tanácsa által létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás által szervezett konferencián a szervezők részéről Szabó Károly a fejlesztési társulás igazgatója és Szentes Csaba a fejlesztési társulás elnöke köszöntötte az érdeklődőket.

TursztikaiKonferencia0

– A mai konferencia is hozzájárulhat ahhoz, hogy konszenzusra jussunk abban, hogyan kommunikáljunk egységesen Hargita megye turizmusáról befele, de elsősorban kifele – fogalmazott Szabó Károly igazgató. Szentes Csaba elmondta, a fejlesztési társulás fő célkitűzése az önkormányzatok és a turisztikában vállalkozók közti kapocs megteremtése.

– Azt szeretnénk, hogy akik a turizmusból élnek legyen egy aktívabb részvétel a Hargita Megye Tanácsa által megnyert Európai Uniós projektekben, amelyek remek tapasztalatszerzés lehet külföldi jó példák megismerésében, amit itthon tudunk kamatoztatni – emelte ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Jó példaként hozta fel a franciaországi Vienne megyében tett látogatást, ahol összedolgozás jellemzi a különböző szolgáltatókat. Ugyanakkor méltatta a Mária Út utolsó 100 kilométerének kiépítését, amely idén májusban fog „vizsgázni”.

TursztikaiKonferencia1

A rendezvény fő célja a tudásátadás volt a helyi turisztikai szereplők részére az online marketing területéről. A témában Kállai Emánuel, Magyari Attila, Kurkó Cecília és Márkus András tartott előadást. A konferenciára online is betekintést nyerhettek az érdeklődők a közösségi oldalon keresztül. Az élményközpontú turizmusról Horváth Alpár egyetemi adjunktus, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem gyergyószentmiklósi kihelyezett tagozatának tanára tartott vetítettképes előadást, a turizmust érintő pályázati lehetőségekről Fancsali Kálmán tájékoztatta a jelenlévőket. A Szent Anna-tó rövidtávú fejlesztési lehetőségeit Dósa Levente, a Pro Szent Anna Egyesület vezetője ismertette, míg a Mária útról Péterfi Attila-Csongor, az Erdélyi Mária Út Egyesület részéről tartott ismertetőt. Végül a megyebeli tourinfó irodák koordinált együttműködésének a lehetőségét és ennek szerepét vitatták meg egy szakmai kerekasztal keretében.

Csíkszereda, 2018. március 29.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.