fbpx

Tisztújítás után újjáalakult a helyi szervezet vezetősége

Bizakodással kezdi munkáját az RMDSZ Kászon községi helyi szervezetének február utolsó hetén újjáalakult HKT-ja (Helyi Küldöttek Tanácsa). Az alakuló ülésen ugyanis Becze István ügyvezető elnök bemutatta a RMDSZ Csíki Területi Szervezete által, az ősz folyamán végzett közvéleménykutatás kászoni eredményeit. Eszerint ha most vasárnap kerülne sor a választásokra, a megkérdezett kászoniak nagy arányban az RMDSZ-re szavaznának. A lakosok több, mint 70%-a a jelenlegi polgármesterre adná le voksát.

András Zoltán, újonnan megválasztott elnök megköszönte a testület tagjainak az elmúlt négy évben kifejtett tevékenységét, valamint a belé fektetett bizalmat. Kiemelte, a felmérés eredményei jó irányt mutatnak, de az újonnan megalakult testületnek a fő feladata az, hogy ezt a bizalmat meg is őrizze, valamint a lakosok által említett problémákat szem előtt tartsa, dolgozzon ki megoldási javaslatokat, és majd kérje az új önkormányzatot azok megoldására. A község lakói főként infrastrukturális fejlesztések – járdák, utak javítása-, közbiztonság- és tulajdonjogok terén észleltek problémákat, illetve úgy vélik, szükség van új munkahelyekre, valamint segítségre a mezőgazdasági termékek értékesítésében.

Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke gratulált az újonnan megalakult HKT-nak. Hangsúlyozta a csapatmunka és az egymásra figyelés fontosságát. A Szervezet ereje ebben rejlik, ezt kell megtartanunk – szögezte le a területi elnök. Elmondta, hogy szerkezetéből adódóan a községnek számos összetett problémája van, így a megoldásra váró feladatok is összetettek. A felmérésből kiderült, hogy a lakosok a polgármester és a vele dolozó helyi önkormányzat munkásságával, valamint a megyei és országos szinten dolgozó kollégák tevékenységével egyaránt elégedettek. Mindemellett az is kiderült, hogy a községben vannak gondok, amelyekre megoldást kell keresni. Ezekkel a gondolatokkal bátorította a területi elnök a polgármestert, majd felkérte, folytassa tevékenységét, hiszen annak ellenére, hogy van néhány olyan ember, hatalmával visszaélő hivatalnok, aki rosszindulatú támadásaival leépíteni próbálja az elöljárót, látszik, hogy a falvak lakosai kiemelkedő arányban kiállnak mellette. Ez kell erőt adjon a munkára és a nehézségek leküzdésére.

 

Csíkszereda, 2016. február 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.