fbpx

Több mint 2 millió lejre pályázhatnak a Hargita megyei egyházak

Templomok és más egyházi épületek építése és javítása, fenntartási és működési költségek finanszírozása az alacsony jövedelmű egyházközségek számára, az egyházak tulajdonában levő vagyontárgyak állagmegóvása és karbantartása, az egyházak által végzett szociális és egészségügyi tevékenységek támogatása, vallási-kulturális múzeumok kialakítása és javítása, az egyházakhoz tartozó szociális és egészségügyi tevékenységekre használt ingatlanok építése, kialakítása és javítása, az egyházkerületek vagy vallási központok székhelyének építése és javítása, valamint az egyházak tulajdonában levő teológiai iskolák székhelyének építése és javítása szerepel a támogatott tevékenységek között.

 – Évek óta jelentős összeggel támogatjuk az egyházakat, hiszen közösségmegtartó, értékmegőrző szerepük vitathatatlan. Megyénk hatalmas épített örökséggel rendelkezik, amelynek jelentős részét az egyházak kezelik, éppen ezért feladatunk hozzájárulni ezek megóvásához, bővítéséhez. Ugyanakkor támogatjuk az egészségügyi és szociális tevékenységeket is, mert ezek fontos részét képezik egy élhető jövőnek – nyilatkozta a kiírás kapcsán Borboly Csaba tanácselnök.

A pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában, Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, vagy a területi irodák valamelyikéhez lehet benyújtani: Székelyudvarhely, 1918. December 1. út, 9. szám; Székelykeresztúr, Szabadság tér 55. szám, II. emelet; Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 12. szám, 5-ös iroda; Maroshévíz, Nicolae Bălcescu út 14. szám (a városháza épülete), II. emelet, 214-es iroda.

Leadási határidő az iktatóban 2019. október 14., 12 óra, a területi irodáknál 2019. október 14., 10 óra. További információkat az egyhazak.hargitamegye.ro vagy az alábbi oldalon találnak:

https://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/palyazatok-projektek/aktiv-palyazati-kiirasok.html

Csíkszereda, 2019. szeptember 16.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.