fbpx

Több mint félmillió lej sporttevékenységekre

Meglátogatta a csíkszeredai Intersport Sportklubot Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Szentes Antal megyei tanácsos szerdán, május 11-én. A vendégeket Novák Károly Eduárd paralimpikon és a Tusnad Cycling Team interkontinentális csapata fogadta. A látogatás során a megyeelnök és a paralimpikon aláírták azon szerződéseket, amelyek értelmében a sportegyesület Hargita Megye Tanácsa sporttevékenységeket támogató programján keresztül több mint 40 ezer lejre pályázott és nyert el. Az elnyert összeget „Junior Cup“ versenyek szervezésére gyerekek és ifjúságiak részére, a professzionális kerékpározás népszerűsítésére, alkatrészek és felszerelések vásárlására, valamint a 2016-os Rio De Janeiró-i paralimpia felkészülésére fordítanak majd.

– Szeretnénk, ha minél több fiatalt egy aktívabb életmódra tudnánk nevelni, ezért is igyekszünk minél több sportágat támogatni. A sport erőt és motivációt képvisel a fiatalok körében. Úgy gondolom minden fiatalnak kell legyen egy célja amiért dolgozhat, ami felé haladhat – fejtette ki Borboly Csaba megyeelnök.

Novák Károly Eduárd élsportoló a látogatást is támogatásként és elismerésként értékelte az eddig elért eredményekért. Ugyanakkor bemutatta a kerékpár csapat eredményeit, amely amatőr csapatból mára Kelet-Európa egyik legjobb csapatává nőtte ki magát a sportágban. Elmondása szerint ez azt is jelenti, hogy a csapat működtetési költségei meghaladják a költségvetést, ezért minden támogatásnak örülnek és hasznosan feltudják használni. Ennek kapcsán megemlítette, hogy a most elnyert összeg a költségvetés mintegy 10 százalékát teszi ki.

Szentes Antal megyei tanácsos aktívan részt vállal és támogatja a sportprogramokat sportágtól függetlenül, hangsúlyozta, hogy a megyei tanács sportpályázatán keresztül igyekszik támogatni a megye sportegyesületeit, sportágait.

Több mint félmillió lejjel támogatja Hargita Megye Tanácsa a megye sportolóit és sporteseményeit az idei civil szervezeteknek meghirdetett tavaszi kiírásán a sporttevékenységeket támogató programján keresztül. A megye összes térségéből érkezett pályázat a kiírásra, az 56 pozitívan elbírált pályázat révén a megyei tanács több sporttevékenységet is támogat, többek között labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, bowling, jégkorong, taekwondo, asztalitenisz, fallabda, triatlon, sporttánc és motorsport is szerepel a támogatott tevékenységek között.

Hargita Megye Tanácsa sporttal kapcsolatos híreit nyomon követhetik a közösségi oldalon is: https://www.facebook.com/hargitasport/?fref=ts

Csíkszereda, 2016. május 11.

 764 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...