fbpx

Több mint tíz millió lej az árvízkárokra

Az elmúlt időszak esőzéseit követően Hargita megye több településein jelentős károkat okoztak a megáradt patakok. Mint arról már korábban tudósítottunk Hargita Megye Tanácsa munkatársai a sürgősségi esetekhez rögtön kiszálltak és gyorsított ütemben a Hargita megyei Olt Sürgősségi Esetek felügyelőségével felmérték a károkat. Ezt követően Hargita Megye Tanácsa a kormánytól kért segítséget amit meg is kapott. A sürgősségi alapból több mint 10 millió lejt kap a megye 31 települése, amelyből a keletkezett károkat rendezni tudják.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kifejtette, hogy a megyei tanács, az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége és a Hargita Megyei Prefektusi Intézet kompetensen, jól együtt tudott dolgozni, azonnal reagálva a sürgősségi helyzetre, amelynek köszönhetően azt a segítséget kapták a kormánytól, amelyet kértek, lehetőséget biztosítva a károk rendezésére. – Bízom benne, hogy a kapott támogatást felhasználva a helyi önkormányzatok, minél rövidebb idő alatt, helyre tudják állítani a keletkezett károkat, sok családnak segítve ezzel – mondta a megyeelnök, megköszönve Birta Antal, a megyei tanács Vagyongazdálkodási vezérigazgatóságának vezetőjének, Chiorean Adrian, a Főépítészeti hivatal igazgató helyettesének,  Zólya Zsombor, a megyei tanács útadminisztrációs osztálya vezetőjének  és a megyei tanács munkatársainak sürgősségi esetekben tanusított önzetlen munkáját, akik időt és energiát nem sajnálva dolgoztak a károsultak megsegítésén.

Hargita Megye Tanácsa közösségi oldalán megtekinthetik a július 7-i udvarhelyszéki árvízkárok felmérése alkalmával készült fotókat és videó összeállítást.

Csíkszereda, 2016. július 11.

 682 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...