fbpx

Több síkon fejlődik a Kászoni-medence központja

A Kászoni Önkéntes Tűzoltó Egyesület készségesen részt vállal Hargita Megye Tanácsa azon kezdeményezésében, hogy a szükséges felszerelés és bevetési díj biztosítása mellett segítenek szükség esetén a DJ121G jelzésű megyei út járhatóvá tételében, ha például fát dönt ki az erős szél az úttestre – erről is egyeztetett Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke, Becze István megyei tanácsos és András Zoltán polgármester a helyi önkéntes tűzoltókkal november 6-án, hétfőn délután amikor átadták a megyei tanács pályázatán nyert védőeszközöket az egyesület székhelyén.

MultifunkcionalisPalya

A megyeelnök és a megyei tanácsos a polgármester kíséretében ezt követően felkereste a kászonaltízi multifunkcionális sportpályát, amelyet közel 200 000 lejjel támogatott a megyei tanács. András Ignác iskolaigazgató a pirosba felhúzott új iskola berendezésében kérte a megyei tanács segítségét.

Borboly Csaba elmondta, a 2018-as évet az Ifjúság Évének szenteli Hargita Megye Tanácsa, ezért prioritással fogják kezelni többek között az erdei iskolák ügyét. Kászon vidéke gazdag a népi értékekben, több hagyományos népi mesterség elevenen él, amit érdemes bemutatni minél több fiatalnak.

TejbegyujtoKozpont

A továbbiakban felkeresték a helyi tejbegyűjtő központot, ahol Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete támogatásával sikerült bővíteni a befogadó képességet egy új hűtőtank beszerzésével.

András Zoltán polgármester a kászonújfalusi kultúrház felújítási munkálatait is megmutatta, amelyet az elmúlt években 244 500 lejjel támogatott a megyei tanács.

Kulturhaz

Az októberi leosztásból a  dokumentáció elkészítésére a Kászon községi utak, utcák javítására 9600 lejt kapott a település, erről is egyeztettek a nap folyamán.

A terepszemléről készült fotókat itt tekinthetik meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1421709677876411

Csíkszereda, 2017. november 6.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.