fbpx

Több területen is folytatja az együttműködést Hargita és Bács-Kiskun megye

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökével Rideg Lászlóval, és Rausch Sándor alelnökkel egyeztetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azon projektekről, amelyek terén már korábban elkezdték az együttműködést. Ezek közé tartozik szarvasmarha-vágóhíd létesítése Bács-Kiskun megyei partnerek együttműködésével, valamint bicikliútak kiépítése Hargita megyében.

A találkozón a testvérmegyék képviselői átbeszélték a következő lépéseket a közös projektek megvalósítására. A kerékpárútak kialakításával kapcsolatban megállapodtak, hogy a közgyűlés képviselői októberben a megyébe látogatnak, hogy szakemberek bevonásával segítsenek  kerékpárútak kialakításában, valamint turisztikai célpontok és desztinációk megfogalmazásában. Kerékpárutak kiépítése terén a bács-kiskuniak számos beruházást zártak sikeresen. Vágóhíd kialakításáról korábban januárban egyeztettek, akkor elhangzott egy magyarországi vállalkozó, aki az anyaország harmadik legnagyobb vágóhídjának vezetője, érdekelt a helyi üzem létrehozásában. Az elképzelés szerint a vágópontok helyett kifizetődő lenne egy nagyobb vágóhíd üzemeltetése, amely a helyi és megyei piacok mellett külföldi piacokat is kiszolgálna. Az elöljárók turisztikai együttműködésről is egyeztettek, amely a két megye ajánlatainak, termékeinek kölcsönös hirdetéséből és értékesítéséből állna. A Bács-Kiskun megyei borok Hargita megyében való értékesítése révén lehetőség nyilna jó áron, jó minőségi borok vásárlására.

Ezenkívül a megyei tanács elnöke Bács-Kiskun megyébe tett látogatása során jól működő vidéki turisztikai szolgáltatások megtekintése céljából több helyszínre is ellátogatott, hogy megismerve a jó gyakorlatokat Hargita megyében is tevékenységet kezdhessen el a megyei tanács a vidéki turizmus fejlesztése érdekében. Továbbá a helyszíni szemle során Borboly Csaba megtekintette a kiskőrösi János Vitéz interaktív látogatóközpontot is, amely Magyarországon egyedülálló, a magyar irodalom oktatásában nélkülözhetetlen, tanulást segítő attrakcióként lehetővé teszi Petőfi Sándor művének interaktív keretek között történő felfedezését az 5. osztályos diákok számára. Mindezek mellett meglátogatták a Magyar Zarándokút Hajóson található központját, az Országos Erdészeti Egyesület kulcsosház rendszerét és a soltvadkerti turisztikai létesítményeket, köztük egy cukrászdát, amely a székelyföldi vendégfogadókat is hirdeti.

Csíkszereda, 2017. augusztus 17.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.