fbpx

Többfunkciós épületet adtak át Nyikómalomfalván

Négy évvel ezelőtt álmodták meg a Farkaslaka községhez tartozó Nyikómalomfalván egy tűzoltószín létrehozását. Ezt a helyi egyházi kórus és fúvósbanda előadásával, valamint lovasok felvonulásával ünnepelték meg az egybegyűltek szombaton, július 30-án, a falunapok keretében. 2014-ben elkezdték építeni, 2015-re megépült, a térrendezéssel idén készültek el – mondta el Kovács Lehel polgármester, aki szerint ez a falu háza kell hogy legyen. Kiemelte a helyi közbirtokosság, Hargita Megye Tanácsa és a helyi önkormányzat szerepét a megvalósításban.

Az épület nemcsak a tűzoltóknak, hanem a közbirtokosságnak és a tejcsarnoknak is helyet ad, amit jó példának nevezett az eseményen meghívottként részt vevő Borboly Csaba. Hargita Megye Tanácsának elnöke beszédében nagyra értékelte az összefogást, úgy fogalmazott, kalákával mindent lehet.

– A kaláka egymásra figyelést, áldozatot feltételez, olyankor időt szánunk egymásra. Köszönöm a június 5-i bizalmat, és bízom benne, hogy az RMDSZ csapata a következő négy évben is rászolgál erre a bizalomra. Olyan célokért kell továbbra is dolgoznunk, amelyek az embereket érdeklik – jelentette ki a megyeelnök.

Az ünnepélyes kapunyitás és a létesítmény megáldása előtt Borboly Csaba Kolumbán Dávid térségi megyei tanácsossal együtt emlékplakettet és székely zászlót adott át a malomfalvi tűzoltóknak, a községi tűzoltóparancsnok pedig egy vadonatúj szivattyút.

 

Csíkszereda, 2016. július 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.