fbpx

További adományok és a köszönet szavai

Az elmúlt héten számos, korábban megrendelt adományt vehetett át a támogatók jóvoltából a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház. Az adományok összértéke eddig 2.335.169 lej.

 

Dr. Konrád Judit és Borboly Csaba, az intézményfenntartó Hargita Megye Tanácsának elnöke pénteken videóüzenetben számoltak be az adományozás helyzetéről:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/vb.215328865181171/534308724174008/?type=2&theater

A Rotary Klub Csíkszereda Egyesület rég várt eszközöket kézbesített a héten két alkalommal is: hétfőn és csütörtökön összesen ötven olyan testhőmérőt vett át tőlük a kórház menedzsere, dr. Konrád Judit, amelyekkel kontaktusmentesen meg lehet mérni a kórházba érkezők testhőmérsékletét. Ez sokat segít a betegosztályozási, szűrési munkában. Kedves gesztust is tettek: a COVID-19-es betegeket is ellátó osztály számára 15 faliórát adományozott a Rotary. Az ottani kórtermekben dolgozó személyzet a védőöltözet és a védekezési előírások miatt nem vihet be magával telefont, karórát, ugyanakkor így a betegek is követhetik az idő múlását.

A héten érkezett meg az OPT Bank Románia támogatásának egy része: egy több mint hetvenezer lej értékű hemodialízisgép és hozzá fogyóanyagok további 15 ezer lej értékben. Ezt a készüléket a kritikus állapotban lévő koronavírusos betegek ellátására újonnan létrehozott intenzív terápiás részlegen helyezték el, a dializálásra szoruló COVID-19-es páciensek ellátására.

Értékes és nagy mennyiségű védőfelszerelést is kapott a megyei kórház az elmúlt héten: a Maxmed Depo Kft. és Lázár Csaba vállalkozó egyebek mellett 6400 darab FFP2-es maszkot adományozott a kórháznak. Ilyen típusnak megfelelő maszkot kaptak a csíkszentmihályi közbirtokosságtól is. A Zentiva Románia kétszáz darab sebészeti maszkkal segített.

Pénzbeli adomány is érkezett, leginkább magánszemélyektől. Ezek az összegek is értékesek, hisz amint azt az egyik adományozó jelezte, van, aki a spórolt pénzét utalta át a kórház javára. Ezen a héten például ötezer lejt kapott a kórház Magyari Tibortól.

Egyéb felajánlásról is beszámolhatunk, a homoródalmási polgármesteri hivatal 13 kórházi ágy és 16 éjjeliszekrény ingyenes bérbeadásával segítette a Csíksomlyón elkészült moduláris kórház berendezését.

A Mens Sana Alapítvány konténereket adott ingyenes használatba a kórház számára. Nagy szükség van a kórház raktárfelületének növelésére, a szeptember végéig átadott, 6-6 összekapcsolt konténert tartalmazó két moduláris egység ezt fogja szolgálni: az egyik a kórház főépülete előtt a gyógyszertár számára, a másik a régi kórháznál a raktár számára ad plusz-tárolófelületet. További egy konténert öltözőnek fognak használni a régi kórháznál.

Amint az a kórház honlapján (www.korhaz.ro) elérhető teljes támogatói listából is kiviláglik, a felajánlott adományok nagy része megérkezett, átadták. „Továbbra is várjuk a felajánlásaikat, ugyanakkor szeretnénk megköszönni azok segítségét, akik ezt már megtették: a kórház falán egy nagyméretű bannert helyeztünk el a köszönet szavaival, és a héten elkezdtük kézbesíteni támogatóinknak a köszönő okleveleket is” – mondta el dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere.

A kórház honlapján a szükségletek listája is megtekinthető. A felajánlásokkal kapcsolatosan kérjük egyeztessenek a kórház munkatársával a 0758 117655-es telefonszámon vagy e-mailben a beataspitalmciuc@gmail.com címen. Köszönjük mindenki segítségét.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.