fbpx

További megyei besorolású utak újulhatnak meg uniós forrásból

Felkerültek a Központi Fejlesztési Régió Ügynöksége (ADR Centru) prioritási listájára azok a Hargita megyei utak, amelyek felújítását Hargita Megye Tanácsa javasolta. A négy megyei besorolású út korszerűsítéséről szóló döntés a 137-es (Székelyudvarhely–Székelykeresztúr), a 125-ös (Csíkdánfalva–Balánbánya–DN12C), valamint a 128-as (Borszék–Orotva–DN12) megyei besorolású út felújítására, illetve egy Kovászna megyével közös tervre, a 131–133–137A (Homoród térsége) utak korszerűsítésére vonatkozik, és a 2014–2020-as Regionális Operatív Programból pályáznak finanszírozásért.

– Megvolt az első lépés, sikerült a javaslatainkat jól megalapozott dokumentációval elfogadtatni, a következő lépésekben igyekszünk a források lehívására összpontosítani – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a döntéshozatallal kapcsolatosan.

A Hargita megyei 125-ös besorolású út felújítására már pályázatot nyert a megyei tanács a Regionális Operatív Programban, az előző finanszírozási időszakban (2007–2013), de a projekt tartaléklistára került, mivel az erre elkülönített uniós alap kimerült, így nem volt rá pénz. A megyei tanács már akkor eldöntötte, hogy a következő támogatási időszakban is pályázik ennek korszerűsítésére. Az idei júniusi soros tanácsülésen egyébként a tartalékalapból pénzösszeget különítettek el a megyei utak felújítását célzó 2014–2020-as európai uniós pályázatokra.

Csíkszereda, 2015. július 15.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.