fbpx

Továbbra is Hargita megyébe várja Borboly Csaba az Európai Parlament Petíciós Bizottságának tagjait a medvekérdésben

Újabb választ küld Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az Európai Parlament Petíciós Bizottságának (PETI), amelyben ismételten kéri, hogy székelyföldi látogatásuk során ne hagyják ki Hargita megyét. A megyeelnök válaszában kifejti, Hargita megyében a legnagyobb a probléma a medvekérdésben, a tavasz beálltával pedig szaporodnak a medvekárok és a medvék lakott településen való megjelenése egyre gyakoribbá válik. Ezért ragaszkodik, hogy a bizottság a helyszínen tájékozódjon a helyzetről.

Kovászna megyét megfelelő helyszínnek tartja Borboly Csaba, mint a medveprobléma által leginkább érintett megyét Hargita megyét követően, Kovászna, Maros és Brassó megye tanácselnökei is szintén aláírták a Borboly Csaba által aláírt petíciót. Hargita Megye Tanácsának elnöke ugyanakkor azt kéri, ahogyan az illegális fakitermelés esetében ellátogatnak a leginkább érintett területekre, ugyanúgy járjanak el ez esetben is.

Továbbá azt javasolja, ha semmilyen módon nem beilleszthető a május 16-i programba a Hargita megyei látogatás, jöjjenek el egy másik alkalommal, ugyanakkor készek egy Hargita megyei küldöttséggel Brüsszelbe utazni, hogy ott tárgyaljanak a bizottsággal, bemutatva az itteni helyzetet.

A választ hétfőn, május 24-én küldik el a bizottságnak, ezért a megyeelnök szívesen fogadja a hétvége folyamán és hétfőn, ha bárkinek van megjegyzése, építő jellegű javaslata az ügyben. Kérjük, véleményüket küldjék el az info@hargitamegye.ro e-mail címre, egy rövid indoklás kíséretében írják meg, hogy egyetértenek vagy sem a válasz tartalmával.

Mint arról korábban beszámoltunk, Romániába érkezik helyszíni tájékozódásra a PETI bizottság, a látogatás egyik fő alapját a Borboly Csaba által a medveprobléma kapcsán az Európai Parlamenthez 2019-ben benyújtott petíció szolgálja, amelyhez csatlakoztak a Központi Fejlesztési Régió többi megyéinek vezetői is. A bizottság látogatásának helyszíne Sepsiszentgyörgy. Hargita Megye Tanácsának elnöke üdvözölte a kezdeményezést, azonban fontosnak tartja, hogy a bizottság ellátogasson Hargita megyébe is.

https://hargitamegye.ro/borboly-csaba-a-nagyragadozokkal-valo-egyutteles-problemajat-ott-lehet-megerteni-ahol-az-a-leginkabb-jelen-van/

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.