fbpx

Továbbra is várják a fiatalok jelentkezését

Május 2-ig meghosszabbítják annak a felhívásnak a határidejét, amelyre Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a Régiók Bizottsága (RB) állandó tagja ifjúsági szervezetek képviselőinek jelentkezését várja.

Mint arról korábban hírt adtunk, az RB Oktatás, ifjúság, kultúra és kutatás szakbizottsága, Malopolska Régióval közösen, nemzetközi konferenciát szervez június 13-án Krakkóban, melynek témája Fiatalok Európája 2014–2020. Borboly Csabát is felkérték, hogy vegyen részt és fejtse ki álláspontját az oktatási és képzési rendszerek javításának lehetőségeiről a munkaerő-piaci igények és a fiatalok elvárásai tükrében.

A megyeelnök fontosnak tartja, hogy a helyi ifjúsági szervezetek is hallassák hangjukat Európában, ezért arra kér minden szervezeti vezetőt, hogy ossza meg vele tapasztalatait, véleményét, javaslatait a téma kapcsán, különös hangsúlyt fektetve azokra az oktatási és továbbképzési kérdésekre, amelyek kulcsfontosságúak a fiatalok foglalkoztatásának javítása érdekében, és amelyek megoldása helyi és regionális szinten lehetséges.

Az ifjúsági szervezetek kijelölhetnek egy személyt, aki elképzeléseit, ötleteit, javaslatait május 2-ig küldheti el angol nyelven a molnarszende@hargitamegye.ro e-mail címre.

 Csíkszereda, 2014. április 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.