fbpx

Továbbra is várják a jelentkezőket a csíki utak nyári karbantartására

Az alcsíki megyei besorolású utak, köztük a csinódi–Úz-völgyi  járhatóságának biztosításáról és az Úz-völgyi tábor helyzetéről beszélgetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a csíkszentgyörgyi, bánkfalvi, csíkszentmártoni, csekefalvi és kászonfeltízi közbirtokosság képviselőivel augusztus 26-án Úzvölgyében. Mint köztudott, nem jelentkeztek cégek a Csík-térségi kövezett megyei utak 2014–2016-os nyári karbantartásának közbeszerzésére, és Borboly Csaba azt kérte a közbirtokosságoktól, közösen kérjenek fel építkezési cégeket a jelentkezésre, segítsenek a minél szélesebb körű tájékoztatásban arról, hogy szeptember elsejéig pályázhatnak. A karbantartási munkálatok padkavágást, az árkok és az átereszek kitakarítását, valamint kövezést tartalmaznak.

Az Úz-völgyi ifjúsági tábor helyzetével kapcsolatban a fent említett közbirtokosságok készek együttműködni a feljavításban, ha sikerülne egyezségre jutni Bákó megyével az ingatlan és a terület ügyében. A megyei tanács elnöke elmondta, hogy Csíkszentmárton községgel partnerségben keresik a megoldást, és megújítják korábbi kérelmüket Bákó megye és a kormány felé a táborral kapcsolatban.

Mint ismeretes, Hargita Megye Tanácsa még június végén hirdette meg az elektronikus közbeszerzési rendszerben (SEAP) a kövezett megyei utak nyári karbantartását. A kiírásra egyetlen cég sem jelentkezett Csíkban. Az újabb közbeszerzés dokumentációja letölthető a www.e-licitatie.ro oldalról, amelyen a 153111/12.08.2014 számmal található a hirdetés, az ajánlatokat szeptember 1-jén 9 óráig lehet benyújtani.

Csíkszereda, 2014. augusztus 26.

 563 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás