fbpx

Tüntetésre is készek a gazdák a vadak miatt

Szeptember végén kaptam az alábbi levelet. A fiatal gazdák joggal vannak felháborodva, és készek akár tüntetést is szervezni a bokrosodó medveproblémák és vadkárok miatt.

Név nélkül megosztom Önökkel a levél tartalmát. Kérem írják meg a felvetéssel kapcsolatos véleményeiket, észrevételeiket.

 

 

Tisztelt Elnök Úr!

A minap a Gagymenti gazdákkal történt beszélgetésünk alkalmával, tarthatatlan helyzetekről számoltak be, ami a vadak által (medve, vaddisznó) okozott károkról szólnak, mind az állatállomány mind a gabonatermesztés kapcsán.

Egy fiatal gazda, 28 éves, haragosan jegyezte meg, hogy hamarosan arra kényszerülnek, hogy feladjanak mindent, mint több társuk és Norvégia, Dánia farmjaira menjenek munkát végezni, mert itt nem lehet semmire jutni.

Önben látják az egyedüli reményüket, hogy a vadak megállítása ügyében melléjük áll, mint eddig is tette, és készek arra, hogy ebben a szélmalomharcban ők is Ön mellé álljanak.

Törvényismeretük hiányos, és arra kérik Önt, hogy segítsen egy tüntetés megszervezésében, melyet az E60-as nemzetközi úton szeretnének az Ön szervezésében végrehajtani.

Biztosítják Önt, ha melléjük áll és a törvényes kereteknek megfelelően szervezi csapatával a tüntetést több mint 100 traktorral, mezőgazdasági géppel „még ha kölcsön motorinával is” ott lesznek megadott időben a megadott helyen.

Javaslok egy megbeszélést mihamarabb a Gagymenti, Nyikómenti, Küküllőmenti kiemelkedő gazdákkal, ha szeretné, hogy közös dolgaink előrehaladjanak.

Hallassuk Bukaresttel, Brüsszellel szavunkat és védjük azokat, akik itt maradtak, mert a fiatalok elmennek és ez nem jó senkinek.

Kérem Elnök Urat, mert Ön az, aki kitart az emberek mellett, ha jónak látja, mihamarabb jöjjön egy megbeszélésre.

Időpontot kérek s a megbeszélésen ott lesznek Szentábrahám, Csekefalva, Gagy, Firtosmartonos, Énlaka, Újszékely, Alsóboldogfalva, Székelykeresztúr, Rugonfalva, Siménfalva, Kadácsok, Kede, Tartcsafalva, Csehétfalva, s akár a Homoródmente képviselői és ha kell a lelkészek is.

Szentábrahámi kultúrotthon alkalmas hely lehet a megbeszélésre.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.