fbpx

Tűzifa v. kompenzált gáz

Az RMDSZ felelősen lépett fel az energiaválság kezelésében

Kérdések és válaszok, valós információk az energiaválságról és a romániai helyzetről Antal Lóránt szenátorral. A beszélgetés megtekinthető az alábbi linken:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1155690651971041

Az energiaválság létezik, de racionális döntéseket kell hozni ennek mentén, és nem kell bedőlni a rémhíreknek, mondta Borboly Csaba. Hargita Megye Tanácsának elnöke felkérte Antal Lóránt szenátort, hogy tájékoztassa a lakosságot az ár- és energiaárakról.

Amint a Hargita megyei szenátor elmondta, az RMDSZ a kérdés kezelésének nem a populista útját választotta, hanem kézzelfogható megoldásokra törekedtek. Románia azon kevés ország közé tartozik, ahol nemcsak mondták, hanem intézkedtek is, és felépítették a kompenzációs rendszert.

Lényeges információ, hogy a háztartási fogyasztás maximális árát befagyasztották, arra törekednek, hogy a közintézmények számláit is rendezzék, az üzemanyagra is marad a kompenzáció.

Azok a Hargita megyeiek, akiknek gond van a számláikkal, forduljanak időben a szenátusi irodához, hiszen egységesen sikeresebben fel tudnak lépni, mondta Antal Lóránt. Borboly Csaba hozzátette, a megyei tanácshoz is fordulhatnak, onnan továbbítják az illetékeseknek. És nem kell pánikolni, az RMDSZ az energiaválság kezelésében is felelősen tette a dolgát, és üzemanyagot is csupán a szükséges mennyiséget tankoljuk, nem indokolt raktározni, összegezte Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.