fbpx

Tűzoltó autót kaptak a bögözi önkéntesek

Tűzoltó autót adtak át a bögözi önkéntes tűzoltóknak április 17-én, csütörtökön. A készenléti járművet a helyi önkormányzat vásárolta, és a község nyolc településén használják majd szükség esetén.

Az ünnepi eseményen részt vett Borboly Csaba hargitai és Bányai Gábor bács-kiskuni megyeelnök is. Borboly Csaba azt mondta, Bögözben egy igen lelkes tűzoltócsapat tevékenykedik, amelyre igazán büszkék lehetnek a község lakói.

– Bízom benne, hogy az önkénteseknek csak edzésre lesz alkalmuk használni az  tűzoltóautót. Bár tűz esetén Székelyudvarhelyről és Székelykeresztúrról is lehet várni a segítséget, jó, ha a helyszínen is rendelkezésre áll egy ilyen eszköz, és azonnal közbe tudnak lépni – mondta a megyei tanács elnöke.

My beautiful picture

Bányai Gábor, a testvérmegye elnöke szintén azt kívánta, ne kelljen használni a járművet, és reményét fejezte ki, hogy pár év múlva egy új RÁBA tűzoltó autója lesz a községnek. A bács-kiskuni megyeelnök arra utalt, hogy Magyarországon újraindult a tűzoltó autók gyártása, amelyek rendszeresítésével végre nyugdíjba küldhetik az IFA-kat.

Farkas Mózes polgármester szerint „jó helyre, jó kezekbe” került az autó. Röviden beszámolt hazahozatalának és felújításának mozzanatairól, külön köszönetet mondva a Scorpion Transnak és a Salastar vállalkozásoknak a beszerzésben nyújtott segítségért.

Tóásó László megyei tanácsos és Toth Enikő, az önkéntes tűzoltó szolgálat felelőse köszönetet mondtak a megyei tanácsnak az elmúlt években nyújtott támogatásért, a pályázati lehetőségekért, és be is mutatták az ily módon beszerzett védőfelszereléseket.

 Csíkszereda, 2014. április 17.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.