fbpx

Udvarhelyszék természeti szépségei fotókon

Udvarhelyszék, Oroszhegy község természeti szépségeit mutatja be az a fotókiállítás, amely Csíkszeredában a Megyeháza Galériában nyílt április 18-án Bálint Elemér Imre, Oroszhegy község polgármesterének munkáiból. A tárlatot népes közönség előtt nyitották meg, jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Tánczos Barna szenátor, Bálint Elemér Imrének gratulált fotóihoz Ádám Gyula csíkszeredai fotográfus.

– Ezek a fotók megmutatják számunkra, hogy melyek azok az értékek, azok a természeti kincsek, amelyeket védenünk kell, megmutatják környezetünk szépségeit, amelyek mellett talán elmegyünk a rohanó mindennapokban. De ha megállunk és rácsodálkozunk, erőt adnak a munkánk folytatásához. A további alkotómunkához kívánok kitartást és sok sikert Bálint Imre Elemérnek! – mondta a megnyitón Borboly Csaba.

– Bálint Elemér Imre képes összességében látni a dolgokat, de a részletekben is észrevenni a szépséget. Valószínűleg ez adja azt a harmóniát, aminek segítségével a közéleti munkában is sikeres tud lenni, és úgy tudja vezetni a rá bízott községet, hogy az fejlődni tudjon. Egy-egy kép előtt megállva, az oroszhegyi táj elevenedik meg előttünk, szinte halljuk a szél susogását, a madarak csicsergését. Alkotásai kiváló példái a vizuális kommunikációnak, amely sokszor többet mond minden szónál – fogalmazott Bíró Barna Botond.

A kiállítást Kovács Árpád művészettörténész méltatta, az esemény ünnepélyességét Tamás Dániel IV. osztályos tanuló szavalata és az Oroszhegyi Urusos Néptáncegyüttes előadása emelte.

A kiállítást május 6-ig látogatható, a Megyeháza Galériában, az ország egyetlen galériájában, amely állandóan nyitva tart.

A rendezvényen készült további fotók megtekinthetők az alábbi linken:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/2061094140604625

Csíkszereda, 2019. április 18.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.