fbpx

Profikat, amatőröket és különleges adottsággal rendelkezőket is támogat Hargita Megye Tanácsa

A tömegsportot és a versenysportot is támogatja Hargita Megye Tanácsa, a 2019-es költségvetés elfogadása után idén is meghirdette sportpályázatait a megyei önkormányzat. A pályázatokat május 16-ig lehet benyújtani Hargita Megye Tanácsa székhelyén, illetve a területi irodákban, és várják az amatőr és a profi sportolók jelentkezését egyaránt.

A kiírásra jelentkezhetnek a Hargita megye területén sporttevékenységet folytató, jogi személyiséggel rendelkező sportegyesületek, sportklubok.

Az idei kiírás támogatja a versenysport népszerűsítését Hargita megyéért versenyzünk mottóval, a sportolók felkészítését, illetve országos és nemzetközi bajnokságokon való részvételét kimagasló eredmények elérése érdekében, valamint országos és nemzetközi sportversenyek/események megszervezését. A megyei tanács finanszírozza tömeges sporttevékenységek szervezését, amelyek a szabadidő eltöltésére kínálnak alternatívát, illetve hozzájárulnak a közösség mozgásra való neveléséhez. A program támogatja a különleges adottságokkal rendelkező fiatalok kiválogatását és továbbirányítását a klubokba, helyi, országos és nemzetközi sportesemények szervezését, valamint a tömegsportversenyeken való résztvételt. A különleges szükségletűek sportolását is támogatja a megyei önkormányzat, ennek keretében sporttevékenységek szervezését, a különleges szükségletű sportolók felkészítését, illetve országos és nemzetközi bajnokságokon való részvételét. A kiírás lehetőséget nyújt a más finanszírozó szervezetekhez benyújtott pályázatok finanszírozási önrészének támogatására. Fontos viszont, hogy a vissza nem térítendő támogatás nem fordítható profittermelő tevékenységre.

– Idén később fogadták el az országos költségvetés, így késett az önkormányzatok költségvetése is. Ezért valamelyest lerövidült a program futamideje, de ez nem akadályozza a tevékenységet. A jó hír pedig, hogy 2019-ben 100 000 lejjel növekedett a programra szánt finanszírozás – mondta a kiírás kapcsán Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsa pályázatokért felelős alelnöke.

A pályázati program keretösszege 650 000 lej, a pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában május 16-án 12 óráig, valamint a területi irodákban május 16-án 10 óráig lehet benyújtani (Székelyudvarhely: 1918. December 1. út  9 szám, Székelykeresztúr: Szabadság tér 55 szám, II. emelet, Gyergyószentmiklós: Szabadság tér 15 szám, Maroshévíz:  Nicolae Bălcescu sugárút 14 szám (a polgármesteri hivatal székhelye), II. emelet, 214 iroda).

– A sportnak, a mozgásnak fontos szerepe van az egészség megőrzésében, szerves része az egészséges életmódnak. Hargita Megye Tanácsa sportpályázatán keresztül évről évre támogatja az amatőr és a profi sportolókat, sportfelszerelések beszerzését, sportesemények szervezését. Célunk, hogy támogassuk azokat a tevékenységeket, amelyek mozgásra sarkallják a lakosságot, a fiatalokat, illetve azoknak a profi sportolóknak a felkészülését, akik jó eredményeikkel megyénk hírnevét öregbítik – nyilatkozta a kiírás kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A pályázati űrlapokat on-line a következő linken: http://www.hargitamegye.ro:8090/?lang=hu, valamint elektronikus formában a csucsandras@hargitamegye.ro e-mail címre is szükséges elküldeni.

A vissza nem térítendő támogatás a sporttevékenységeket támogató programmal kapcsolatos dokumentációban leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely megtalálható a www.hargitamegye.ro oldalon, illetve Hargita Megye Tanácsának székhelyéről (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208/A iroda) lehet beszerezni, kapcsolattartó személy Csúcs András, telefon: 0266 207700/1308, e-mail: csucsandras@hargitamegye.ro.

Csíkszereda, 2019. április 18.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.