fbpx

Új aszfaltozott útszakasznak örvendhetnek Szedlakán

Aszfaltozott útnak örvendhetnek a csíkszentdomokosiak, miután a helyi önkormányzat Hargita Megye Tanácsa támogatása révén több mint 534 ezer lejt fordíthatott felújításra. Az áfa-visszaosztásból kapott pénzből majd egy kilométeres távot sikerült leaszfaltozni a község Szedlaka részében. A november 10-i, keddi átadáson jelen volt Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke és Becze István megyei tanácsos is. Ferencz Alajos polgármester elmondása szerint a község egyik legelhanyagoltabb részéről volt szó, hiszen nyáron a por, ősszel pedig a sár tette kényelmetlenné az itt lakók életét. A polgármester ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy sikerült rendbe tenni az utcát, annál is inkább, mivel a visszajelzések szerint is nagyon pozitív volt a hozzáállás a munkálatok alatt is a lakók részéről, akiken látható volt az öröm az új út miatt.

– Ha a gyerekek kiülnek játszani az útra, akkor azt gondolom, jó munkát végeztünk – tette hozzá a község elöljárója megköszönve a megyei tanács segítségét.

Becze István kiemelte: Hargita Megye Tanácsának ugyanúgy fontosak a kisfalvak, illetve falurészek, mint a városok, hiszen így segíthetik a fiatalokat az itthon maradásban. Borboly Csaba megyeelnök hangsúlyozta, itthon is meg lehet teremteni azokat a feltételeket, amelyekért a fiatalok a külföldet választják, ezen munkálkodik a megyei tanács nap mint nap.

– Örülök, hogy sikerült javítani az életminőséget Szedlakán, hiszen így talán a fiatalok elgondolkodnak, hogy itthon is lehet azt az életet élni, amit külföldön, itt a jó levegőn, a kellemesebb környezetben – fejtette ki a megyevezető.

 

Csíkszereda, 2015. november 10.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.