fbpx

Új felszerelésekkel gazdagodtak a domokosi önkéntes tűzoltók

A megyénkben működő önkéntes tűzoltó csapatok az évek során felülmúlták minden elképzelésünket és ezt a fejlődést Hargita Megye Tanácsa minden lehetséges formában támogatni szeretné a jövőben is. Példaértékű a teljes lakosság számára az önkéntesek tevékenysége – méltatta a csíkszentdomokosi önkéntes tűzoltók munkáját Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki november 14-én, kedden délután részt vett a pályázati úton beszerzett felszerelések átadásán a polgármesteri hivatal dísztermében. Az átadási ünnepségen az önkéntes tűzoltók mellett jelen volt Karda Róbert polgármester és Albert Alfonz Pál alpolgármester is, akikkel a jövőbeni tervekről is egyeztettek.
Mint arról már korábban hírt adtunk a tervek szerint megyei képzési központot alakítanának ki az önkéntes tűzoltók számára Balánbányán a volt bányavállalat irodaházában, amely Csíkszentdomokos polgármesteri hivatalának tulajdonában van.
Hargita Megye Tanácsa az önkéntes tűzoltó egyesületek számára kiírt pályázatán keresztül 12450 lejjel járult hozza az új tűzoltó felszerelések megvásárolásához. A Csíkszentdomokosi Önkéntes Tűzoltók Egyesülete nevében Máté Levente tűzoltóparancsnok köszönetét fejezte ki a támogatásért, és elmondták, a jövőben is számíthat a község és a közösség a segítségükre baj esetén.
Az átadási ünnepség után a helyszínről élő videóban jelentkezett be Borboly Csaba megyeitanács-elnök, amelyben a Minority SafePack polgári kezdeményezést támogató aláírások fontosságáról beszélt. A videó itt tekinthető meg: http://bit.ly/2htrcGE
– Fontos ügy! Erőt kell felmutatnunk! Írjuk minél többen alá a #MinoritySafePack-et – írja közösségi oldalán a megyeelnök. A Minority SafePack kezdeményezés aláírásával európai védelmet szerzünk jogainknak. A szükséges aláírások összegyűjtése után az Európai Bizottság kidolgozza az őshonos nemzeti kisebbségek jogait szavatoló törvénycsomagot, amelyet aztán minden tagállamnak, így Romániának is alkalmaznia kell.

Csíkszereda, 2017. november 15.

 672 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás