fbpx

Új nevet kap a Hargita Megyei Művészeti Népiskola

Februárra már új nevet viselhet a Hargita Megyei Művészeti Népiskola. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke már október folyamán konzultációt indított a téma kapcsán az ebből a célból létrehozott Facebook csoportban.

„A konzultáció célja az volt, hogy a Hargita Megyei Művészeti Népiskola, mint oktatási-kulturális intézmény olyan személyiségnek állítson emléket, akinek meghatározó szerepe volt ezen a területen Hargita megyében, Székleyföldön, illetve hogy feltérképezzük, kit tartanak erre a leginkább méltónak a lakosság körében” – mondta a megyeelnök.

A Hargita Megye Tanácsának alintézményeként működő művészeti népiskola új nevének véglegesítése érdekében a megyei tanács vezetője azzal a kéréssel fordult Sándor Árpádhoz, az iskola menedzseréhez, hogy legkésőbb január 31-ig küldjék el a végső javaslatot. Felkérte arra is, hogy a döntés meghozatala előtt egyeztessen a kulturális bizottsággal is.

„Szeretnénk, hogyha már a februári tanácsülésen elő tudnánk terjeszteni és szavazásra bocsáthatnánk az iskola átnevezését” – emelte ki Borboly Csaba.

A közösségi oldalon folytatott konzultáció szerint Orbán Balázs, illetve Sövér Elek nyerte el a legtöbb szavazatot, azonban a megyeelnök kihangsúlyozta, a végső döntésnél azt is figyelembe veszik majd, hogy kinek hány intézmény viseli már a nevét a térségben.

A konzultáció összesítője itt olvasható.

A konzultációk ebben a csoportban követhetőek.

Csíkszereda, 2018. január 9.

 522 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...