fbpx

Új vágóhíd nyílik Gyergyócsomafalván

Néhány héten belül üzembe helyezik Gyergyócsomafalván azt a vágópontot, melyet Domokos Árpád és családja álmodott meg és hozott létre pályázati források segítségével. A magánvállalkozás nem csak saját állatok levágását és feldolgozását végzi majd, hanem 50 km-es körzetben a környék lakossága is igénybe veheti a szolgáltatásokat.

Domokos Árpád tulajdonos 2017-ben döntött egy községi kisvágóhíd létrehozásáról, melynek helyszínéül egy régi kollektív farm szolgál. Jelenleg a Hargita Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság dolgozik a szükséges engedélyek kiállításán, melyek a leegyszerűsödött törvénykezésnek köszönhetően rövid időn belül elkészülnek.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke gratulált a kitartó munka eredményéhez, valamint a helyi önkormányzattal való jó együttműködést is kiemelte. Elmondása szerint, a fő cél az lenne, hogy a megyéből csak a minél magasabb szinten feldolgozott termék kerüljön ki, hiszen minden család és vállalkozás előremenetele az egész megye érdekét is szolgálja.

A helyszínen készült élő bejelentkezést az alábbi linken tekinthetik meg: https://fb.watch/lLIoinFsFb/

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.