fbpx

Újabb harminc nappal hosszabbították meg a vészhelyzetet

A veszélyhelyzet újabb 30 napos meghosszabbításáról fogadott el határozatot hétfői ülésén az országos járványügyi operatív törzs (CNSU) melyet a kormány kedden határozatban is foglalta.  Az 1183/2021. Számú  kormányhatározat  november 9-étől lép hatályba.

Továbbra is érvényben marad a 22 és reggeli 5 óra közötti kijárási tilalom, amely nem vonatkozik azokra, akik megkapták a koronavírus elleni oltás mindkét (az egykomponensű Janssen-vakcina esetében az egyetlen) adagját, és legalább tíz nap eltelt azóta, illetve a betegségen nem több mint fél éve átesettekre. Ezeket az európai uniós zöld tanúsítvánnyal, a Covid-igazolvánnyal lehet bizonyítani. Az oltatlan személyek éjszaka csak munkahelyi igazolással, vagy saját felelősségre kitöltött nyilatkozattal, halaszthatatlan ügy miatt hagyhatják el otthonaikat.

A bevásárlóközpontokba is csak oltási igazolással lehet belépni, az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak ez alól kivétel képeznek. Közintézményekbe csak akkor mehetnek be az oltás nélküli személyek, ha 72 óránál nem régebbi negatív PCT-tesztet, vagy 48 óránál nem régebbi antigén gyorstesztet mutatnak fel.

 111 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...