fbpx

Újabb megmutatkozási lehetőség a fiataloknak

Újabb kiállítás nyílt a megyeháza földszinti kiállítóterében, ezúttal az Európai Kreativitás Napja műhelyfoglalkozáson készült anyagot tekintheti meg a nagyközönség.

Amint a 2012–2017 között kivitelezett CreArt projekt keretében hagyományossá vált, Hargita Megye Tanácsa idén is megszervezte március 21-én az Európai Kreativitás Napját, képzőművészet szakos középiskolás diákok számára.

A műhelymunkára Csíkszeredában, a megyeháza márványtermében került sor, témája a Hargita Megye Tanácsa által 2018-ra meghirdetett Ifjúság évéhez kapcsolódóan: „Youth is, marad is”.

A workshopon a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola és a székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai által készült munkák július folyamán a nap huszonnégy órájában megtekinthetők a megyeháza földszinti kiállítóterében.

– Hargita megye jövője számára létfontosságú, hogy az ifjú nemzedékek, akár hosszabb-rövidebb külföldi tartózkodás után is, szülőföldjükön találják meg a megélhetést, itt alapítsanak családot és hozzájáruljanak a székelyföldi közösség megerősödéséhez, gyarapodásához – fogalmazott a műhelymunka megnyitóján Székedi Ferenc publicista.

– 2018 az Ifjúság éve Hargita megyében, így a rendezvények szervezésében ezt is szem előtt tartottuk, ezért a megyeháza hátsó földszinti kiállítóterét az Ifjúság Terének kiáltottuk ki, igyekszünk egész évben megmutatkozási lehetőséget biztosítani tehetség fiatal alkotóknak, középiskolásoknak, egyetemistáknak egyaránt – nyilatkozta a kiállítás kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2018. július 2.

 442 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...