fbpx

Újabb pályázati lehetőség erősíti a megyei mezőgazdasági szakmai egyesületeket

Közzétették Hargita Megye Tanácsa honlapján a Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete idei pályázati felhívásait. Az első felhívásra Hargita megyei mezőgazdasági szakmai egyesületek pályázhatnak.

Október 30-ig olyan szakmai egyesületek jelentkezését várják, amelyek székhelye azon településen található, melyek önkormányzata tagja Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének vagy megyei érdekeltségűek.

– A pályázati kiírásokkal lehetőséget kínálunk a fiatal gazdáknak is, akikre büszkék vagyunk, hogy itthon meg tudnak élni és olyan helyi termékeket állítanak elő, amelyekre itthon és külföldön is lehet kereslet. Bízom benne, ezáltal is erősödni fog a Székely termék mozgalmunk – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A pályázatból a mezőgazdasági szakmai egyesületeket támogatják kiállítások, műhelybeszélgetések, tematikus szemináriumok, konferenciák, szakmai rendezvények szervezésében, tapasztalacserén való részvételben, eszközvásárlásban, kivéve szarvasmarha-, juh-, kecsketenyésztő egyesületek és gyümölcs-, zöldség termesztéssel és feldolgozással foglalkozó egyesületeket.

Az előirányzott keretösszeg 30 000 lej. A vissza nem térítendő támogatás a pályázat összköltségének a 49 százaléka.

További információ, a pályázási űrlap, a pályázási útmutató igényelhető a közhasznú egyesület székhelyén Hargita Megye Tanácsának 244 irodájában (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám), telefonon a 0740-169850-es számon, valamint e-mailen a karikascsilla@hargitamegye.ro, dezvoltareruralahr@gmail.com címeken. A pályázati űrlap letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról is.

A leadási határidő október 30, 12 óra. A pályázat egy példányban, lezárt borítékban, a Hargita Megye Tanácsának 244 irodájában (Csíkszereda, Szabadság tér 5 szám) nyújtható be.

A hiányos és határidő után beérkezett pályázatokat nem bírálják el.

További információkat találhatnak Hargita Megye Tanácsának weboldalán: http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok/hmt-videkfejlesztesi-egyesuletenek-palyazatai/szakmai-egyesuletek.html

Csíkszereda, 2020. október 12.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.