fbpx

Újabb szakaszához érkezik a Hargita Business Center építése

A Hargita Business Center Székelyudvarhelyen épülő vállalkozói inkubátorház projektjét lebonyolító csapat tartott megbeszélést a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban csütörtökön, augusztus 27-én. Mint elhangzott, a projekt hamarosan a következő munkaszakaszához érkezik, hiszen az épület szerkezete napokon belül teljes mértékben kész lesz, és következhetnek a belső munkálatok, valamint a víz- és villanyhálózat beszerelése.

Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke arra kérte a jelenlevőket, hogy hatékonyan kommunikáljanak egymással, és hozzátette, hogy bármilyen kérdéssel, gonddal őt is kereshetik.

– Különösen oda kell figyelni mostantól egymásra, mert az épület építésével eddig egy síkon haladt a munkálat, mostantól viszont egyszerre több síkon fog haladni a munka – mondta Barti Tihamér.

Simó Ferenc műszaki ellenőr a határidők betartásának fontosságára hívta fel a figyelmet. Péli Levente projektmenedzser tájékoztatta a jelenlevőket, hogy a projekt befejezési dátumát valószínűleg meghosszabbítják december 31-re.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az inkubátorház működtetésével kapcsolatosan kiemelte: meg kell találni a módját annak, hogy innovatívan használják ki az inkubátorház adta lehetőségeket Udvarhelyszéken.

– Ebben a kérdésben mindenkire szükség van, vállalkozókra, helyi önkormányzatokra, megyei tanácsra egyaránt. A partnereknek kell közös megoldást találniuk a működtetésre, hiszen ennek formája még nincs letisztázva, attól is függ, ki milyen és mekkora részt vállal fel, különösen a finanszírozásban. A megyei tanácsnak sajnos nincs jogi alapja, hogy a működtetést és a finanszírozást teljes mértékben biztosítsa, ezért közösen kell megtalálniuk ennek a módját. Különösen az első három év lesz nehéz, valószínű, hogy az inkubátorház működését ebben az időszakban finanszírozni kell, nem lesz még önfenntartó – mondta a megyeelnök.

A megyei tanácsnak fontos, hogy az inkubátorház felépítésére nyert pályázatban vállalt kötelezettségeket teljesíthesse, ezen belül teljesen az érdekeltekre van bízva, hogy hogyan fog működni a létesítmény, tette hozzá Borboly Csaba, aki azt is elmondta, a kérdést rugalmasan és nyitottan kell kezelni, illetve várják a konkrét javaslatokat, hogy ki mivel akar és tud beszállni a működtetésbe, például alkalmazottak biztosításával, pályázatok vállalásával, események szervezésével.

Az inkubátorház működtetésének megszervezésére Orosz-Pál Leventét jelölik ki, aki követi és napirenden lesz a fejleményekkel.

Csíkszereda, 2015. augusztus 28.

 541 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás