fbpx

Újjáalakult a Területi Közrendi Hatóság

Incze Csongor megyei tanácsost választotta elnökévé az újjáalakult Területi Közrendi Hatóság (ATOP). A január 30-i, hétfői alakuló ülést a csíkszeredai megyeházán tartották a rendőrség, a csendőrség, a készenléti felügyelőség, a prefektusi hivatal, valamint a helyi közösségek és a megyei tanács képviselőinek részvételével. Incze Csongor megköszönte a bizalmat, és meghívta Udvarhelyszékre a testület tagjait, hogy közelebbről megismerjék azokat a térség közrendet érintő problémáit.

Az ülésen felszólalt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki elmondta, hogy szeretné, ha a közrendi hatóságot nagyobb mértékben támogatná a megyei tanács. Azt kérte a frissen megválasztott elnöktől, hogy bátran forduljon a megyei tanácshoz a testület igényeivel, és vizsgálják meg a megyeelnök korábbi javaslatainak kivitelezhetőségét, például a megyei utak videokamerákkal való felszerelését. Az elöljáró azt kérte a testület tagjaitól, hogy minél több megoldási javaslattal forduljanak a megyei tanácshoz, konzultálva térségük civilszervezeteivel, és azokat figyelembe veszik a költségvetés kialakításánál.

A közrendi hatóság döntött a munkabizottságok összetételéről is. A koordinációs, katasztrófavédelmi és petíciós bizottság tagja Incze Csongor és Becze István megyei tanácsos, Rafain Zoltán helyi képviselő, Mihalache Constantin a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség, Cimpoieșu Stelian az Olt Sürgősségi Felügyelőség, valamint Iamandi Dan a Hargita Megyei Csendőrség részéről; a felmérő, a minimális teljesítményt meghatározó és értékelő bizottság tagja Petres Sándor alprefektus, Proca Ion és Sándor Barna megyei tanácsos, továbbá Bajkó Tibor helyi közösségi képviselő; a szociális, szakmai követelményi, konzultációs és emberjogi bizottságban Kassay L. Péter és Salamon Zoltán megyei tanácsos, Mândru Marin az Ország Rendőri Testület részéről, illetve Barabás Zoltán helyi közösségi képviselő tevékenykedik ezentúl.

Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke, aki a közrendi hatóság megszervezésével kapcsolatos teendőket látja el, javasolta, hogy az első ülésüket tartsák Homoródalmáson, amit egyhangúlag támogattak, így február 17-én Homoródalmáson tartja a Területi Közrendi Hatóság az első hivatalos ülését. Erre Tikosi László polgármester, illetve a térség vezetői is meghívást kapnak.

Csíkszereda, 2017. január 30.

 660 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás