fbpx

Újjáalakult az RMDSZ Csíkszeredai Városi Szervezete

Füleki Zoltánt, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes gazdasági igazgatóját választották az RMDSZ Csíkszeredai Városi Küldöttek Tanácsának tagjai alakuló ülésükön a városi szervezet elnökének. Az új vezető székfoglaló beszédében elmondta, erős érdekképviseletet szeretne Hargita megye székhelyén.

Az RMDSZ Csíkszeredai Városi Küldöttek Tanácsa ülését Borboly Csaba, a Csíki Területi Szervezet elnöke nyitotta meg. Tevékenységi beszámolójában elmondta, az elmúlt időszakban a területi RMDSZ látta el a városi szervezet munkáját is.

A nyár folyamán egyeztetések történtek a történelmi egyházak, a közbirtokosságok, valamint a különböző szakmák képviselőivel, lehetőséget kínálva arra, hogy részt vegyenek a megújuló városi RMDSZ munkájában. Az elnök eredményként értékelte, hogy Tófalvi Éva sílövő bajnok is – a nyilvánosságot vállalva – az érdekképviselet munkája mellé állt.

Borboly kijelentette, be lett tartva a szabályzat, amely szerint belső választás útján alakul meg az új városi szervezet.

A beszámoló után megnevezték az elnökjelölteket, majd sor került a titkos szavazásra, mely során Füleki Zoltánt választották meg  új vezetőnek. Elnökségi tagként Bors Bélát, Kovács Emesét, Szőke Domokost és András Hunor Jenőt jelölték meg.

„A következő öt hétben természetesen teljes erőbedobással az államelnöki kampányra összpontosítunk majd, ugyanakkor ezzel párhuzamosan el kell kezdeni az építkezési folyamatot, amellyel a szervezetet kell közelebb vinni az emberekhez és vissza kell nyernünk azok bizalmát, akik elvesztették vagy közömbössé váltak“ – nyomatékosította a városi szervezet új elnöke, ugyanakkor hozzátette: „Szoros kapcsolatot szeretnénk a civil szférával, és egy jobb kommunikációval a város lakosságát be akarjuk vonni a döntésekbe“.

Borboly Csaba gratulált az új elnöknek.

„Nagy segítség, hogy újjáalakul a városi szervezet, hisz a területi RMDSZ és a városháza között ő kell legyen a kapocs. Ugyanakkor fontos, hogy városi szinten a párbeszéd és a politikai döntéshozatal előkészítésében véleménykereső és párbeszédre alkalmat adó fórumként továbbítsa a városban élők meglátásait, hisz nemcsak négy évente, a választási kampányban van szükség a véleményekre, hanem a köztes időszakokban is. Kihívásként áll előttünk a november 2-i választás, és remélem, hogy a megyeközpontban a májusi EP választás számain az új szervezeti vezetőség még javítani fog, mert bár országosan a legerősebb városi eredményt itt, Csíkszeredában érte el az RMDSZ, ez még növelhető. Ehhez kívánok kitartást, higgadt és szívós munkát az új elnökségnek” – mondta Borboly a gratulációjában.

A Területi Szervezet az ez évi csíkszeredai tevékenységéről számolt be

Az ülés első részében megtartott beszámolóban Borboly Csaba területi elnök az EP kampányban végzett tevékenységekről, a városban elért jó választási eredményekről és az azóta eltelt időszakról is beszámolt.

Elmondta, büszkék lehetünk arra, hogy Csíkszeredában meg tudtunk szervezni egy olyan eseményt, mint a Csíkszeredai Majális, illetve pozitív hozadéka volt államtitkáraink, valamint a jelöltek látogatásának is.  A kampány a személyes kommunikációra épült, a szervezet állandó kapcsolatot tartott különböző rétegekkel, kitepelepedésekkor a város lakóit is meghallgattuk. Jó eredményt értünk el a választások napján is, ugyanis arányát tekintve, Erdély városai közül Csíkszeredában ment el a legtöbb lakos szavazni.

A nyár folyamán a Területi Szervezet a szeptemberi, városi tisztújításokra készült, lehetőséget adva minden érdeklődőnek a jelentkezésre.

Augusztus végén alakult meg az RMDSZ Csíkszeredai Városi Nőszervezete is. Ezzel teret biztosítottunk az általuk jelölt hölgyeknek. Az ifjúsági jelölteknek a korábbi évekhez hasonlóan most is helyet adtunk.

Mellékelve küldjük a beszámolót pdf formátumban.

Csíkszereda, 2014. szeptember 23.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.