fbpx

Több mint ötszáz kiemelkedő teljesítményű tanuló a megyében

Több mint ötszáz Hargita megyei tanulót díjaztak szeptember 24-én a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium dísztermében tartott ünnepségen. A tehetségek gondozása és ösztönzése érdekében a Hargita Megyei Tanfelügyelőség és Hargita Megye Tanácsa évről évre díjazza azokat a tanulókat, akik megyei, illetve országos tantárgyversenyeken, vetélkedőkön vettek részt, és kimagasló eredményeket értek el.

Az ünnepségen jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki gratulált a diákoknak és felkészítő tanáraiknak.

– Hozzáállásotokkal, kreativitásotokkal esélyetek van felnőttként a társadalomban is kiemelkedőt alkotni. Ebben a globalizált világban, amely nem a gondolkodásra, csak a fogyasztásra sarkall,  ti többet akartok, és tesztek a céljaitokért, ami nagy érték a társadalom számára. Ti vagytok a középszerűség ellentéte, hiszen nem elégedtek meg a szokásos tananyaggal, többre vágytok. Az általatok elért eredmény nagy lehetőséget jelent, hiszen a munkaerőpiacon, a munkahelyekért folyó versenyben is számíthat, ugyanakkor már fiatalon megtapasztaljátok, hogy az álmokért érdemes küzdeni, mert valóra válhatnak. Példaértékű a pedagógusok tevékenysége is, akik a folytonosan változó törvények mellett is hősiesen helytállnak, és keményen dolgoznak fiataljainkért – fejezte ki elismerését a megyeelnök.

Bartolf Hedwig főtanfelügyelő megköszönte a diákoknak és tanároknak, hogy munkájukkal és kitartásukkal megteremtették a lehetőségét egy ilyen ünnepség megszervezésének.

– Eredményeitekkel azt bizonyítjátok, hogy a tanulás ma is divat, és szükséges a digitális világ térnyerése közepette is, hiszen a tudás olyan érték, amelyet semmilyen körülmények nem vehetnek el – emelte ki a főtanfelügyelő, ugyanakkor gratulált a tanároknak is, akik többet tesznek, mint amit a munkaköri előírásuk megkövetel, szabadidejüket, energiájukat áldozzák a diákok fejlődése érdekében.

Burus-Siklódi Botond, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke az őszinte főhajtás pillanatának nevezte az ünnepséget, amikor elismerik a diákok teljesítményét, és azt a sikert, amit általuk a pedagógusok is elértek.

Az eseményt a csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceum tanárai és diákjai által előadott művek tették ünnepélyesebbé.

Csíkszereda, 2014. szeptember 24.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.