fbpx

Újranyílt a szépvízi Kaszinókertben az egykori tekepálya

Több mint huszonöt év után nyílt újra a tekepálya Szépvízen, a Kaszinókertben június 25-én, vasárnap délután. Ferencz Tibor polgármester elmondása szerint a kugli egykor a Szent László-napok része volt, valamikor öt pálya működött a községben, és mára eljutottak oda, hogy most már ennek a hagyománynak az újjáélesztésével is foglalkozhattak. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntőjében kijelentette: Szépvíz községben annyi minden megvalósult már – kezdve a tejszövetkezettől az öntözőrendszerig, valamint egyebek mellett folyamatban egy emlékközpont kialakítása és a művelődési ház felújítása is –, hogy „a helybéliek már kérhetnék a település várossá nyilvánítását”.

A kugli régen szervezőerő volt falvainkban, a közösségi élet része. Remélem, a jó szépvízi gondolatoknak az inkubátorháza lesz ez a pálya – jelentette ki a megyei tanács elnöke.

Az elsők között Ferencz Tibor polgármester és Borboly Csaba megyeelnök is kipróbálhatta a pályát, amelynek az újranyitását Hargita Megye Tanácsa 99 ezer lejjel támogatta.

 

 579 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...