fbpx

After-school épül Madéfalván

A Madéfalvi Falunapok részeként, június 25-én, vasárnap az ünnepi szentmisét követően a faluközösség jelenlétében került sor az újonnan épülő after-school alapkő letételére.

Az ünnepségen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki gratulált a jövőbe tekintő kezdeményezéshez, amelyet az „Itthon. Család. Jövő” szlogen jegyében Hargita Megye Tanácsa is kiemelt fontosságúnak tekint.

– Gratulálok a község vezetőinek – Szentes Csaba korábbi és Csibi József új polgármesternek, Szőcs László alpolgármesternek –, továbbá Szentes Antal megyei tanácsosnak, valamint a helyi tanácsosoknak, hisz az elmúlt 15 évben nagy fejlődésen ment keresztül Madéfalva, épült, szépült – fogalmazott Borboly Csaba megyeitanács-elnök. Megítélése szerint gondolnunk kell a fiatalokra, az utánunk jövő nemzedékre, mert ha van hitében erős közösség, akkor lesz jövőnk. Ezért fontos a templom- és az iskolaépítés.

– A legjobban akkor tesszük a dolgunkat, hogyha gondolunk a fiataljainkra, teremtünk nekik lehetőséget. Ha így teszünk akkor lesz jövőnk, függetlenül attól, hogy valamelyik bukaresti hírcsatorna, hogy és miként szid minket – mondta el a helyszínen a megyeitanács-elnök.

Az időkapszulába elhelyezték az after-school látványtervét, a projekt eddigi dokumentációját, valamint adathordozón fotókat a gyerekekről, a viseletekről, ami a mai nap állapotait tükrözi. A jelenlévők közösen imádkoztak, kérve Isten áldását, hogy elkészüljön a megálmodott épület.

– Jó volt osztozni a közösség örömében. Erőt, kitartást kívánok a megkezdett munkához! Együtt építjük Székelyföldet! – írja közösségi oldalán Borboly Csaba.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.