fbpx

Ünnepelt Székelyvarság apraja-nagyja

Székelyvarság életében kiemelkedően fontos alkalom volt a február 6-i, pénteki nap: ekkor tartották a település központjában a művelődési ház avatóünnepségét. Az eseményen jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint Sándor Barna és Bíró Barna Botond udvarhelyszéki megyei tanácsos is.

– Többéves közös erőfeszítés árán készült el a székelyvarsági új kultúrotthon. A közösségi élet tekintetében ez mérföldkőnek számít! Sokak életük legszebb pillanatait itt fogják megélni. Ez fogja itthon tartani vagy hazahívni a fiatalokat – hangsúlyozta köszöntőjében Borboly Csaba megyeelnök kiemelve a megyei szolidaritást.

Az elöljáró a jelen lévő megyei tanácsosokkal együtt átadott egy székely zászlót, kérve, hogy azt hivatalosan is tűzzék ki, hisz ehhez ismét megteremtették a jogi alapot.

Tamás Ernő, Székelyvarság polgármestere elmondta, hogy Hargita Megye Tanácsa és a helyi közbirtokosság anyagi támogatásának köszönhetően sikerült befejezni az 1,6 millió lejes beruházást. A 2009–2016 közötti időszakban a megyei tanács összesen több mint 1,4 millió lejjel támogatta az új művelődési otthon létrejöttét. A négyszázötven személy befogadására alkalmas új épületnek mellékhelyisége és konyhája is van, így a lakodalmakon és a torokon kívül különféle báloknak, rendezvényeknek, színházi előadásoknak is helyszínéül szolgálhat.

A köszöntőbeszédek és az ünnepi műsor után vidám farsangbúcsúztató kosaras bállal vették birtokukba a helybéliek a közösségi teret.

Csíkszereda, 2016. február 7.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.