fbpx

A világ legjobb térsége: Erdély

A világ egyik legelismertebb útikönyve, a Lonely Planet a legjobb térségnek, turisztikai úti célnak Erdélyt tartja, erről szervezett megbeszélést Csíkszék polgármestereivel a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (HKFT) február 4-én, csütörtökön a csíkszeredai megyeházán. A találkozón részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Mezey Zsolt, a HKFT vezetője, valamint Becze István és Dajka Tünde megyei tanácsos.

Mint ismeretes, a Lonely Planet (LP) nemrég közzétette a 2016-os év legérdekesebbnek tartott úti céljait. Az LP véleményére sok utazó és utazási iroda odafigyel, ezért az idei évben jelentősen megnőhet a térségünkbe is ellátogató turisták száma. Erdély az egyre több művészeti galériájával, Hargita megyében is népszerű síközpontjaival és festői természeti helyeivel vívta ki az elismerést.

Szeben és Kolozsvár fel van készülve, de mi vajon fel vagyunk-e készülve, ha jön egy húszfős angol turistacsoport? Valaki szóba tud-e állni velük? – tette fel a kérdést Mezey Zsolt. Fő problémaként az idegennyelv-ismeret hiányát említette. Ami a külföldiek számára autentikus, azt mi megéljük, ezért fontos a gasztronómiánk, a hagyományos ízek. A településeken térképeket, turisztikai látványosságokat ismertető táblákat kellene elhelyezni – hangzott el a megbeszélésen.

Borboly Csaba megyeelnök ismét sürgette az évek óta javasolt mobilapplikáció elkészítését, hisz azáltal minden fontos információ, turisztikai célpont fellelhető lesz a térségből, így az ide látogató turisták is könnyedén tájékozódhatnak. Mezey Zsolt arra kérte a polgármestereket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel, figyelmükbe ajánlotta a HKFT által működtetett http://visitinharghita.ro/ honlapot, amelyre töltsék fel a településükön lévő panziókat, készítsenek csomagokat, ajánlatokat, helységleltárokat. A közeli tervek között szerepel a honlapon a webshop rész kialakítása, ami nagymértékben növelheti a vendégéjszakák számát.

Csíkszereda, 2016. február 6.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.