fbpx

Útépítés és digitális Hargita megye

Rendkívüli ülést tartott Hargita Megye Tanácsa

Útépítésre fordítja a hitelkeretből jóváhagyott összegeket Hargita Megye Tanácsa, és egy újabb fontos kivitelezésre bólintott rá a döntéshozó testület a digitális Hargita megye megvalósítására irányuló projektben. Ez a két napirend indokolta a szeptember 22-i tanácsülés rendkívüliségét, amelyet online tartottak meg.

A tanácsülés visszanézhető az alábbi linken:

https://www.facebook.com/hargitamegye/videos/236271949042864

A megyei tanács hitelkeretéből hívnak le összegeket, az 50 millió lejes keretből 20 millió lejt hagytak jóvá az intézménynek, amelynek egy részét számlák kifizetésére fordítják, mondta Borboly Csaba. Hargita Megye Tanácsának elnöke hozzátette: a finanszírozás a megye mindhárom térségét érinti, a Gergyóditró–Gyergyótölgyes, az úzvölgyi út, illetve az Énlaka és a Siklód felé vezető utak munkálatainak számláit törlesztik a szóban forgó összegből.

A másik napirendi pont a DIGIT HR projektről szólt, amelynek célja a digitális Hargita megye kialakítása. Szőcs István, a megyei tanács Humánerőforrás és kommunikációs igazgatóságának ügyvezető igazgatója ismertette: jelen határozat tárgya, hogy a digitális ügyfélkapu kivitelezési szerződését meghosszabbítják december 29-ig. Erre azért volt szükség, mert elhúzódott a közbeszerzési eljárás, számolt be az igazgató, de az elkövetkező napokban megkötik a kivitelezési szerződést.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.