fbpx
????????????????????????????????????

Útfejlesztések a szolidaritás jegyében, a kisfalvak érdekében

Elvégezték a Fenyéd–Tekerőpatak közti, 138-as jelzésű megyei úton a javítási munkálatokat Hargita Megye Tanácsa egybefüggő aszfaltrétegek leterítését célzó programjából. Az aszfaltozás két szakaszban történt: Fenyéd belterületén 425 méteren, illetve a zeteváraljai gáttól kezdődően 1,725 km-en, 6,1 méter átlagszélességben, 13 115 négyzetméteren; a szerződés értéke 576 969 lej, közölte Incze Csongor, a megyei tanács alelnöke a zeteváraljai gátnál tartott sajtótájékoztatón szeptember 9-én, szerdán.

Borboly Csaba megyeelnök szerint 2008-ban új időszámítás kezdődött, amikor is szembetűnő volt, hogy az udvarhelyszéki rengeteg kistelepülés összeköttetés nélkül létezik. Azóta folyamatosan fejlesztjük a térség útjait a kisfalvak érdekében.

– Ezúton is köszönöm a megye többi térsége képviselőinek a szolidaritását, hogy amikor Udvarhelyszék útjaira több pénz kellett, azt támogatták a megyei tanács RMDSZ-frakciójában és más fórumokon is – mondta az elöljáró.

Sándor Barna megyei tanácsos örömét fejezte ki, hogy ezen az útszakaszon is sikerült ezt a felújítási munkálatot elvégezni, hiszen forgalmas útról van szó, amint azt a sajtótájékoztató alkalmával látni is lehetett: egy átlagos hétköznapon is jelentős számú autó haladt át szűk fél óra alatt.

– Érthető is a forgalom mértéke, hiszen összekötő út Sikaszó irányában a Gyergyói-medencével. Remélem, ezáltal az egyre inkább fellendülő turizmust, például a zeteváraljai víztároló körül kialakult sportolási vagy horgászati célút még jobban előmozdítjuk – mondta a tanácsos, és megköszönte a megyei tanács elnökének, alelnökének, valamint az apparátusnak azt a munkát, amely által ez a munkálat megvalósult, továbbá reményét fejezte ki, hogy a közlekedést elősegítő biztonsági felszerelések, munkálatok is megvalósulnak hamarosan.

Udvarhelyszéken az egybefüggő aszfaltrétegek készítését célzó program keretében a következő megyei utakon végeztek munkálatokat: a 131-esen 3,616 kilométeres szakaszon 22 454 négyzetméter felületre sikerült egybefüggő aszfaltréteget leteríteni, a 137-esen, Galambfalva térségében 1,008 méteren átlag 6,25 méter szélességben, 6300 négyzetméter összfelületen.

Mint arról már beszámoltunk, Hargita Megye Tanácsa a karbantartási munkálatok keretében idén közbeszerzésre bocsátott egy két évre szóló kiírást aszfaltszőnyegek készítésére. Ez tartalmaz kátyúzást, amely után átlagosan 2 cm vastagságú aszfaltréteg kerül a meglévő régi aszfaltréteg egyenetlenségeinek a kitöltésére, és egy rétegben ugyanabból az anyagból terítik a 4 cm koptatóréteget. A két réteget egyszerre terítik le. A keretszerződés értéke 10 557 647,18 lej, amely 40 km egybefüggő aszfaltszőnyeg elkészítésére elegendő, idén 20-21 kilométernyi útszakasz javítását tervezik.

Csíkszereda, 2015. szeptember 9.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.