fbpx

Várják a jelentkezőket a gázvezetékek védőcsöveinek közbeszerzésére

Hargita Megye Tanácsa meghirdette a közbeszerzést a védőcsövek megvásárlására, amelyek a Kissolymost Székelykeresztúrral összekötő 134A jelzésű megyei út felújításánál szükségesek, a nagy nyomású gázvezetékek védelmére. Az elektronikus közbeszerzési honlapon (SEAP) szereplő adatok szerint a becsült érték 80 833,32 lej, az ajánlattevés határideje 2016. október 24., 15 óra.

Ezáltal elhárul egy akadály a felújítás elől. Borboly Csaba megyeelnök a napokban kelt levelében a korszerűsítési munkálatok folytatására szólította fel a kivitelezőt, a székelyudvarhelyi Viaduct Kft.-t, mivel bár a fejlesztési minisztériumnak elfogyott a Helyi Fejlesztési Programban (PNDL) erre a beruházásra elkülönített kerete, a megyei tanács saját forrásból fedezni tudja a költségeket.

Mint arról szeptember elején beszámoltunk, korábban a Transgaz nem engedte a nehéz munkagépeket a vezetékre, ezért a megyei tanács határozata értelmében elkülönítették a szükséges összeget a védőcsövek beszerzésére.

A kissolymosi eltérőtől a halastavakig tartó szakasz korszerűsítése az egyik legjelentősebb munkálat, amelyet Hargita Megye Tanácsa kivitelez. A teljes beruházás becsült értéke több mint 14 millió lej. A megyei tanács a 2014. évi első ülését Kissolymoson tartotta, és akkor megígérték, hogy ezt az utat felújítják.

Csíkszereda, 2016. október 4.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.