fbpx

Vége a vészhelyzetnek, szerdától megszűnnek a korlátozások, de a beutazási adatlap(PLF) továbbra is szükséges

FRISSITÉS2: A koronavírus-járvány terjedése ellen elrendelt veszélyhelyzet szerdai eltörlése ellenére továbbra is kérik a román hatóságok a beutazási digitális járványügyi adatlapot (PLF) a határátkelőhelyeken – jelentette be a szerdai kormányülést követően Dan Cărbunaru kormányszóvivő. Az uniós oltási covid  igazolvány felmutatása nem kötelező már a határátkelőhelyeken, de a  PLF (Passanger Locator Form) kitöltéséről azonban egy tavaly decemberi sürgősségi kormányrendelet rendelkezik, és ennek visszavonására külön jogszabályt kell kidolgozni, nem szűnt meg automatikusan a veszélyhelyzet lejártával.

FRISSITÉS1: Az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) kedd esti határozatával eltörölte a koronavírus-fertőzöttekre, a kontkatszemélyekre és a védettség nélküli beutazókra vonatkozó karanténszabályozást.

Március 8-án, ma  éjfélkor lejár a veszélyhelyzet, szerdától megszűnik minden korlátozás melyet a koronavírus járvány terjedésének megfékezése érdekében hozott lassa két éve a kormány.

A veszélyhelyzet lejártával megszűnik a maszkviselési kötelezettség úgy kültéren mint zárt térben,  oltási igazolvány felmutatása nélkül szabadon lehet közlekedni és a vendéglátóipari egységek sem kérik ezeket.

Az éttermek, bárok, színházak, mozik is teljes kapacitással működhetnek, nem korlátozzák a rendezvények megszervezését sem.

Az egyetemek átmeneti időt határozhatnak meg arra, hogy az online oktatási formáról mennyi idő alatt térnek át a személyes, illetve jelenléti oktatásra.

A vészhelyzet idején lejárt íratokat 90 napon belül meg kell újítani.

FIGYELEM: A kormány illetékesei, többek között az egészségügyi miniszter ma bejelentette, hogy  március 9-étől kezdőden nem szükséges kitölteni az országba belépéskor a digitális beutazási adatlapot (PLF) és oltási igazolást sem kérnek ezután. DE a román belügyminisztérium szerint továbbra is alkalmazásba marad!

További részletekkel visszatérünk.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.