fbpx

Hargita megyei önkéntes tűzoltóink ma délután újra útnak indultak a szeretvásári határátkelőhöz

Hargita megye Tanácsának támogatásával ma délután újra útnak indult 6 kisbusz a szeretvásári határátkelőhöz (Vama Siret), hogy az Ukrajnából menekülteket szállítsanak az általuk megadott helyekre (repterek, szállások, országhatárok, stb.).

A múltheti első szállítási programukban résztvevőkhöz (Máréfalva – 2 önkéntes tűzoltó, Homoródszentmárton – 2 önkéntes tűzoltó, Tusnádfürdő – 2 önkéntes tűzoltó, Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesülete – 1 önkéntes tűzoltó) csatlakozott Székelyvarság 1 önkéntes tűzoltóval és 1 kisbusszal, valamint Farkaslaka, 1 önkéntes tűzoltóval és 1 kisbusszal. A program ezúttal 3 napig fog tartani, reményeik szerint ismét sok bajbajutottan tudnak segíteni bár a szállítással.

A 6 kisbuszt gyerekruhákkal és takarókkal megrakodva indították útra, amit a múlt héten meghirdetett adománygyűjtő akciójuk keretén belül gyűjtöttek össze.

Köszönjük a polgármesteri hivataloknak és az Önkéntes Tűzoltóságoknak a támogatást, a lakosságnak az adományokat és nagy köszönet az önkénteseknek is, hogy vállalták az utazást.

Isten segítse útjukon!

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.