fbpx

2000 lejes bírságról értesítik levélben azokat, akik határátlépéskor nem töltik ki a digitális beutazási adatlapot

A digitális beutazási adatlap (PLF – Passenger Locator Form) kötelező mindazok számára, akik Romániába készülnek utazni. Ezt elektronikus formában lehet kitölteni a https://plf.gov.ro honlapon, amely december 20-tól vált elérhetővé. Az adatlapot nem kell kinyomtatni, mert a személyazonossági igazolvány vagy útlevél szkennelésekor az űrlapon szereplő adatok megjelennek a határrendészet számítógépes alkalmazásában. Az adatokat helyesen kell bevezetni, mert a rendszer össze van kapcsolva a személyi nyilvántartások és adatbázis-kezelés igazgatósága, a határrendészet, valamint a fertőzötteket és karanténban levő személyeket nyilvántartó Corona-forms informatikai rendszerével.

A digitális beutazási adatlapot legtöbb 24 órával a határátkelés előtt kell kitölteni, de az országba való belépést követő 24 órán belül is meg lehet még tenni. A szabály áthágása 2000 és 3000 lej közötti bírsággal büntetendő.

A szabálysértés miatti bírságot kiszabó dokumentumot postai úton kapják meg az érintettek, Nagyon sok panasz érkezik a rendőrséghez és a közegészségügy igazgatósághoz.

‼️Figyelem: mivel a rendszer össze van kapcsolva a személyi nyilvántartások és adatbázis-kezelés igazgatósága, a határrendészet, valamint a fertőzötteket és karanténban levő személyeket nyilvántartó Corona-forms informatikai rendszerével a határon nem fogják kérni az adatlap felmutatását és nem is figyelmeztetnek senkit arra, hogy a következő 24 órában ne felejtsék el kitölteni!!!

 

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.