fbpx

5,7 millió lejt kapott Hargita Megye Tanácsa a kormány tartalékalapjából

Az elkezdett beruházások számláit törlesztik a támogatásból

Öt út beruházásának számláira fordítja Hargita Megye Tanácsa az 5,7 millió lej támogatást, amelyet a kormány tartalékalapjából utaltak. A december 23-i rendkívüli ülésen döntött erről a testület:

https://www.facebook.com/hargitamegye/videos/587385395683454

A 127-es út Gyergyóditró-Gyergyótölgyes közötti szakasza, a tibódi útmunkálatok, a 135-ös út Etéd-Siklód-Maros megye határa közötti szakasz, a 136B út Énlaka-Székelypálfalva közötti szakasz, valamint a Hargitafürdőre vezető út felújítási számláit fizetik ki a támogatásból.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hozzá tette, az RMDSZ kormányzati munkájának köszönhető a mostani támogatás. Ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy a korábbi támogatásból nem sikerült részesülni, mivel az RMDSZ területi vezetőivel nem mindenhol sikerült konszenzusra jutni egy egységes megyei álláspontot képviselve.

A megyei tanács elnöke korábban is nyilatkozta, a megye minden szegletében zajlanak beruházások, amelyhez források szükségesek, a munkálatokat azonban nem hagyhatják kifizetés nélkül a támogatásokra várva, kockáztatva az éppen zajló beruházások leállását.

Ehhez a hitel felhasználása egy pénzügyi eszköz, hogy biztosítani tudják a beruházások folytatását. A 127-es megyei út építése egy kiemelt prioritású beruházás Gyergyó-térségben.

A térségi beruházásokat illetően konzultációt is hirdetett Hargita Megye Tanácsa:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdefk0EDfkncYicw1AdRzQgXSfUtkDcGdPUfQeIkEQDZXqvCA/viewform

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.