fbpx

Építőteleppé válik jövőre a Nagy Laji-dombja

17 millió lejes szerződést írtak alá a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőjének felújítására

Az Országos Beruházási Társaság 17 millió lej értékben tervezteti és újítja fel a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőjét, amelyből 13 millió lej a kivitelezés. A szerződést december 21-én, kedden írta alá Bukarestben az Országos Beruházási Társaság a vállalkozói csoportot képviselő Viaduct Kft.-vel.

https://fb.watch/a1BRzwxJo0/

Az előkészületi munkát Hargita Megye Tanácsa 2017-ben indította el. A most aláírt szerződéssel a járóbeteg-rendelő két emeletét és alagsorát újítják fel, amely összesen 3500 négyzetméter. A felújítással a betegellátó folyamata is javulni fog, az épületben új felvonó kap helyet, és a lépcsőházat is újraépítik. Az épület új arculatával a parkoló is átalakul.

24 hónap a határidő, amelyből körülbelül négy hónap a tervezés. A munkálatok alatt az osztálynak új helyszínt kell biztosítani.

A fertőző- és tüdőgyógyászati osztály számára az új épület kivitelezésére is vannak már jelentkező cégek. Az ajánlatok elbírálása márciusban várható. Mint elhangzott, hat konzorcium jelentkezett, amely közel húsz céget foglal magában.

A sürgősségi eseteket ellátó osztály felújítására holnap zárul a határidő a jelentkezésre, de már vannak érdeklődő cégek.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.